Kultura / Ostalo-Kultura

Grad Osijek financira kulturne projekte s 30 milijuna kuna

Grad Osijek financira kulturne projekte s 30 milijuna kuna

Gradonačelnik Osijek Ivan Vrkić jučer  je u Galeriji Waldinger uručio ugovore o korištenju sredstava za provedbu Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka za 2019.

Prigodom svečane dodjele ugovora Vrkić je posebno istaknuo:

- Proračunom Grada Osijeka ove je godine za kulturu planirano 7,3 milijuna više, nego 2018. To je rast od čak 30 posto! Zbog toga sam danas, kao čovjek i građanin istinski ponosan na ovoj svečanoj dodjeli ugovora osječkim ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama koje obavljaju djelatnosti u području kulture. Kultura mora imati ključnu ulogu u dizajniranju budućnosti političkih Hrvata. Bez nje bismo bili barbari, nacija osuđena na nestajanje. Kultura nam sa svojim sadržajima sva ulaganja obilno vraća jer obogaćuje turističku ponudu, pomaže boljem poslovanju ugostiteljstva i cijeloga niza uslužnih djelatnosti te osigurava prepoznatljivost Osijeka na nacionalnom i srednjoeuropskom prostoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno planirana sredstva u Programu javnih potreba u kulturi Grada Osijeka za 2019. iznose oko 30,3 milijuna kuna. Pridodamo li tome višemilijunske iznose za obnovu i revitalizaciju kulturne baštine, ponajprije osječke Tvrđe, dolazimo do uistinu fascinantnih iznosa.

Podsjetimo, riječ je o oko 90 milijuna za obnovu infrastrukture u Tvrđi, 66 milijuna za projekt Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskoga, 15 milijuna namijenjenih Centru za posjetitelje Tvrđe, oko 4 milijuna za zaštitu i očuvanje nepokretnih kulturnih dobara iz sredstava spomeničke rente te očekivanih 155 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju i rekonstrukciju 5 objekata u Tvrđi.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!