Kultura / Kazaliste

predstava charlesa dickensa

A Christmas Carol u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

A Christmas Carol u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

The American drama group Europe s predstavom Christmas Carol – Božićna priča gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Ovaj klasik Charlesa Dickensa bit će izveden na engleskom jeziku u četvrtak, 17. listopada s početkom u 9 sati.

Predstavu su režirali Christian Flint i Paul Stebbings, glazbu potpisuje Tom Johnson, a producent je Grantly Marshall. Gostujuća predstava “Božićna priča” ovog poznatog engleskog pisca kojeg najbolje znamo po njegovom romanu “Oliver Twist”, inače je objavljena u prosincu 1843. godine, baš u vrijeme pred Božić, kako bi ljudima prenijela ideju o pravom značenju tog blagdana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priča je odmah požela veliki uspjeh koji se nikada nije umanjio. Na temelju ove priče napisane su još mnoge sa sličnim uzorkom – ljudi koji na Badnjak odlaze na putovanje u prošlost i budućnost, kako bi spoznali vlastite greške, nešto iz njih naučili i promijenili se.

Charles Dickens svojom je pričom htio navesti ljude da u to vrijeme budu darežljivi i da tu darežljivost nose u srcu cijele godine. Dickens je i inače veoma suosjećao sa siromašnima i nadao se da će “Božićna priča” učiniti ljude velikodušnijima, baš kakvim je i njegov lik Scrooge na kraju postao.

Cijena ulaznice je 45 kuna, a informacije i rezervacije ulaznica moguće su isključivo mejlom na [email protected] i broj 0049/89/343803.


Izdvojeno

Reci što misliš!