Kultura / Kazaliste

''Nije me strah'' najbolja predstava u Splitu

''Nije me strah'' najbolja predstava u Splitu

Imamo najbolju predstavu na Festivalu! Predstava Nije me strah osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš u režiji Ljudmile Fedorove i izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a Edi Ćelić osvojio je nagradu (jednu od dvije ravnopravne) za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu dječaka Tina i Djecozgraba!

Tako je dodjelom nagrada najboljim ostvarenjima u Gradskom kazalištu lutaka Split završen 10. Festival hrvatske drame za djecu - Mali Marulić. Stručni žiri u sastavu Ana Prolić, Dario Harjaček i Anastasija Jankovska dodijelio je sljedeće nagrade: nagradu za najbolju dramatizaciju dobila je Maja Katić za predstavu 'Ljubiti, samo ljubiti', zagrebačkog Teatra Poco Loco, dok je nagrada za najbolju režiju dodijeljena Kseniji Zec i Saši Božiću za predstavu 'U zvijezde', splitskog Gradskog kazališta lutaka. Osim našeg Edija Ćelića nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je i Petar Konkoj za ulogu u predstavi 'U zvijezde', Gradskog kazališta lutaka Split. Posebna nagrada za najbolju glumačku suigru dodijeljena je ansamblu predstave 'U zvijezde', Gradskog kazališta lutaka Split.

U priopćenju se navodi kako ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, kojeg su činili učenici splitskih osnovnih nije dodijeljena u terminu održavanja festivala jer djeca nisu gledala predstave zagrebačkih kazališta koje su igrale na matičnim pozornicama. Uprava GKL-a Split poručuje da će i te predstave do kraja godine gostovati u Splitu, pa će i dječji žiri svoju nagradu naknadno proglasiti, navodi se u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je njegovo održavanje zbog nedostatka potpore Grada i novca iz gradskog proračuna bilo upitno, jubilarni 10. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić ipak je održan. Po prvi puta, predstave su se izvodile u dva grada - Zagrebu i Splitu.

''Uz sve čestitke organizatorima i čestitke na domišljatosti kako je sve organizirano i hrabrosti, mi smo jako sretni što smo uspjeli naći snage i doći na festival i pordržati ga', rekao je Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Čestitamo od srca svim kolegama i kazalištima te našem ansamblu koji u ovoj predstavi čine Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović, ali i tehnici i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove izvrsne predstave“ dodao je Lučić!
  


Izdvojeno

Reci što misliš!