Kultura / Kazaliste

Prestižne nagrade Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

Prestižne nagrade Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

U jakoj konkurenciji kazališna predstava „Emet“ Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na nedavno održanom Festivalu hrvatske drame 29. Marulićevi dani u Splitu, a redatelj Samo M. Strelec nagrađen je za najbolju. režiju.

Tim povodom župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas, 3. svibnja 2019. godine, primio je autoricu predstave Ivanu Šojat, članove ansambla drame Miroslava Čabraju, Ljiljanu Krička-Mitrović, Anitu Schmidt, Zrinku Stilinović, Antoniju Pintarić, Petru Bernardu Blašković, Aleksandara Bogdanovića, Eduarda Srčnika, Armina Ćatića, Davora Panića, Antonia Jakupčevića, Linu Brozića i Mateu Grabić Ćaćić te intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Draženu Vrselja. Na prijemu su bile i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Sandra Filipović i predsjednica Kazališnog vijeća HNK-a Gordana Lesinger.

- Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, uz Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i Klinički bolnički centar Osijek, jedan je od tri stupa Osječko-baranjske županije koja moramo održati i razvijati, u koja kao regionalna i lokalna samouprava trebamo investirati, kao i s nacionalne razine. Oni moraju imati našu apsolutnu potporu 24 sata dnevno, 365 dana godišnje, i to imaju. Kada je riječ o HNK-a Osijek, pripremamo cjelokupnu obnovu zgrade, projekt vrijedan 80-ak milijuna kuna, no to je infrastruktura, a potrebno je ulagati i u ljude, glumce, predstave, sadržaje. Zato smo s intendanticom dogovorili da ćemo iduće proračunske godine svakako povećati financije za rad HNK-a te tako pokušati dati još poticaja. Ova nagrada je izuzetno vrijedna, jedna od najcjenjenijih na području kulture, i na ponos Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske. Mi to prepoznajemo te ih želimo konkretno podržati i dati još bolju financijsku injekciju za rad iduće godine - čestitajući na najnovijoj nagradi rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz zahvalu županu na potpori i čestitkama, Dražena Vrselja, Ivana Šojat i Miroslav Čabraja naglasili su vrijednost i značaj ove prestižne nagrade, ali i najavili nove projekte kojima će osječko kazalište i u vrijeme obnove održati, pa i uzdići umjetničku razinu svog rada.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!