Događanja / Ostala

29. lipnja

ARTbeat Street Art Tour

ARTbeat Street Art Tour

Pozivamo Vas na još jednu internacionalnu izložbu stickera koja će se održati 29. lipnja 2019 godine u Osijeku u prostorima udruge Slama!

Riječ je o službenoj 4. Artbeat izložbu koja prikuplja stotine umjetnika iz cijelog svijeta koji će Vas oduševiti kreativnošću, porukama i idejama kada su u pitanju stickeri! Riječ je o izložbi stickera koja je započela u Osijeku još 2014. godine, a nakon toga proputovala cijelu Hrvatsku i susjedne zemlje. Službeno otvorenje izložbe bit će u 20h u prostorima udruge Slama u Firingerovoj ulici 3 u Tvrđi, a neslužbeno smo tamo i puno ranije gdje se možete družiti na livadi ispred uz mali graffiti session, lijepljenje stickera, pokoje pivo i lagani sneak peak same izložbe. Ponesite svoje stickere i postanite dio putujuće izložbe! Vidimo se!  

ARTBEAT Street Art Tour

8.6 Vukovar // 29.6 Osijek // 14.9 Valpovo // 26.10 Karlovac


PROGRAM ARTBEAT STREET ART TOUR-a
U svakom gradu će se postaviti ARTBeat izložba ,održati će se graffiti jam sa lokalnim graffiti umjetnicima I gostima iz drugih gradova turneje, glazbeni program koji će provesti članovi udruga Revolution,Vuka ,Poluga,Ka Matrix,radionica izrade jednostavnih naljepnica I radionica sitotiska koju će provoditi član udruge Revolution Bojan Molnar.

fb event : https://www.facebook.com/events/1066000403610714/

[↘] Artbeat promovira street art umjetnost koja predstavlja uličnu umjetnost kao urbani fenomen. Nekoć se o umjetničkim radovima na ulici govorilo kao o graffitima, dok se njihovo relativno novo izdanje u medijima redovito navodi kao street art. Značajan terminološki pomak, s nečega što je donedavno povezivano sa specifičnim subkulturama i vandalizmom, označava da se radi o zanimljivom likovnom i društvenom fenomenu aktera novog vala ulične umjetnosti. "Stickere" danas mnogi svrstavaju u podvrstu graffitti kulture, upravo zbog njihove uloge ostavljanja traga ili potpisa u javnom prostoru. Kod stvaranja ovakvih naljepnica i postera, umjetnici se koriste raznim tehnikama kao što su oslikavanje rukom, korištenje šablona, linorez, drvorez, pa sve do sito ili digitalnog tiska, što ih čini vrlo rasprostranjenim medijem izražavanja. Ova neobična izložba, koja je ujedno i jedna od prvih ovakve vrste na našim prostorima, naišla je na odličan odaziv street artista koji su poslali svoje najbolje radove. Sudjelovalo je preko 200 umjetnika iz cijelog svijeta iz više od 80 različitih zemalja svijeta, od Južne Afrike, Meksika, Brazila, SAD-a, preko cijele Europe, pa sve do Filipina i Japana

Projekt “ARTbeat street art tour” provodi se kroz platformu Clubture u partnerstvu s KA-MATRIX - Karlovac,Udruga Vuka Vukovar i Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja “Revolucija” - Valpovo uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!