Događanja / Istaknuta

1. prosinca

Osječani 2020. godinu otvaraju novogodišnjom trkom

Osječani  2020. godinu otvaraju novogodišnjom trkom

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek u srijedu, 1. siječnja 2020. Godine, organizira tradicionalnu 37. Novogodišnju utrku. Ista je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini s isključivim ciljem razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku, dok je natjecateljski dio ovog okupljanja u drugom planu

Natjecatelji se, uz simboličnu startninu u iznosu 10 kn, prijavljuju na startu utrke ispred veslačkog kluba Iktus na osječkoj promenadi u vremenu od 11:00h do 11:45h. Start utrke za trkače svih kategorija točno je u 12h.

Organizator nudi čak 18 natjecateljskih kategorija (popis kategorija u nastavku) među kojima se nalazi i posebna kategorija “Zdravko je krenuo”. Ova je kategorija dužine 500m namjenjena građanima preko 40 godina koji nisu u mogućnosti istrčati puni krug oko mostova bilo zbog godina, nedostatka kondicije ili nečeg drugog, a ukoliko im putem ponestane snage, do cilja mogu jednostavno dohodati. Naglašavamo da pobjednika ima toliko koliko i kategorija - ukupno osamnaest. Za pobjednike kategorija sponzor “Ferivi” Co d.o.o. pripremio je poklon pakete, a za troje najuspješnijih po svakoj kategoriji medalje je osigurao organizator.

Novogodišnja utrka prva je aktivnost projekta “Zdravko je krenuo” u 2020. godini, kojim se sve građane grada Osijeka nastoji motivirati na aktivno bavljenje sportskom rekreacijom. Akcija uključuje 12 godišnjih aktivnosti, raspoređenih kroz cijelu godinu. Sudjelovanjem na prvoj aktivnosti građanin se registrira u akciju naljepnicom u „Zdravkovu“ člansku iskaznicu. Sudionik treba skupiti najmanje 6 naljepnica kako bi ušao u završno izvlačenje za „Najsretnijeg Zdravka“ i osvojio 4-dnevni boravak na Ožujskim susretima žena u hotelu Vespera u Malom Lošinju ili na Festivalu sportske rekreacije koji se svake godine održava na novoj lokaciji. Pored glavne nagrade brojni sponzori osigurali su još cijeli niz vrijednih sportskih nagrada: ulaznice za bazene, klizalište te utakmice osječkih sportskih klubova, članarine u fitness centrima i sportskim klubovima, sportsku opremu itd. 

Novogodišnja utrka održava se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Uz sportsko-rekreativni program, ispred veslačkog kluba Iktus bit će smješten i Zdravkov zdravi kutak u sklopu kojega će brojni proizvođači zdrave prehrane ponuditi građanima niz različitih proizvoda i informacija vezanih uz zdravu prehranu. Osječani 

Izdvojeno

Category: 7749 - 8347

Reci što misliš!