Događanja / Istaknuta

30. rujna

Lipa upisuje male lipašice i lipaše

Lipa upisuje male lipašice i lipaše

Obavještavamo vas da će se u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, održati audicija za Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka.

Kao što je već poznato, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka, jedan od najtrofejnijih, najdugovječnijih i najpoznatijih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, protekle sezone odlučio se na velik i zanimljiv novitet – osnivanje dječjeg pjevačkog zbora, čija je umjetnička voditeljica postala Marijana Matijević, prof. dugogodišnja lipašica, vokalna solistica i iskusna dirigentica dječjih zborova. „Mala Lipa“, kako ju zovemo od milja, privukla je više od 20 članica i članova, a imala je jako uspješnu prvu sezonu, koja je uključivala niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa. Nedavno su bili i tzv. pokazni zbor na radionici Zboropjev koju je vodila Marijana Matijević u okviru popularnog osječkog obiteljskog festivala Zemlja bez granica. Novi dječji zbor upotpunio je sliku „Lipe“ kao višegeneracijskoga pjevačkog društva te postao nov i značajan komadić mozaika Osijeka kao grada tradicionalno poznatoga upravo po sjajnim pjevačkim zborovima.

Stoga je, nakon brojnih upita građana koji žele svoje dijete upisati u „malu Lipu“, raspisana audicija za drugu sezonu. Audicija će se održati u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, s početkom u 19,15 sati u prostorijama „Lipe“, smještenima na 2. katu zgrade Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku (Trg Vatroslava Lisinskog 1, Tvrđa). Pozivaju se sve zainteresirane djevojčice i dječaci u dobi od 6 do 12 godina kojima će na audiciji, u vedroj i opuštenoj atmosferi primjerenoj njihovome uzrastu, biti provjereni ritam i sluh. Sve dodatne informacije o audiciji pak mogu se dobiti na broj telefona 098/437-468.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!