Događanja / Istaknuta

27. rujna

Europska noć istraživača: Tržnica budućnosti u dvorištu Kazamata

Europska noć istraživača: Tržnica budućnosti u dvorištu Kazamata

U petak, 27. rujna (17-21h), u sklopu Europske noći istraživača u dvorištu Rektorata očekuje vas prikaz tržnice budućnosti, jela, pića i običaja iz doba Josipa Jurja Strossmayera s ciljem prezentacije hrane budućnosti.

"Tržnica budućnosti" dio je tematske skupine Strossmayer Days, sadržajno povezujući gospodarski razvoj i razvoj poljoprivrede na koje je Strossmayer u svoje vrijeme imao snažan utjecaj. U dvorištu Rektorata na Tržnici budućnosti, povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost će biti predstavljena hrana budućnosti, te poljoprivredni proizvodi za budućnost. Glavnom događanju prethodi niz aktivnosti koje će pripremati sastavnice Sveučilišta u Osijeku u okviru sljedećih tematskih skupina: Strossmayer Days (FERIT, FOOZOS, PFOS, PTF) I Technopast (FERIT).

"Radionica "Tržnica budućnosti" se nadovezuje na predaktivnost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek "Kemija u kuhinji u doba Strossmayera" gdje ste imali priliku doživjeti kako je to nekada izgledalo, a ovoga puta koračamo u nepoznato. Zaviriti u prošlost znači zakoračiti u budućnost.", poručuju organizatori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!