Događanja / Istaknuta

21. rujna

Sinergija Panona festa i Wine & Bike-a priprema nezaboravan vikend u Erdutu

Sinergija Panona festa i Wine & Bike-a priprema nezaboravan vikend u Erdutu
Marko Banić

Prvi dio programa Wine & Bike Tour Erdut manifestacije, koji se održao od 6. do 7. rujna privukao je u vinorodni kraj na obali Dunava vinoljupce, zaljubljenike u kazalište i ljubitelje aktivnog odmora kojeg prati odlična zabava. Drugi dio manifestacije nastavlja se u subotu, 21. rujna, a ove godine program Wine & Bike-a ekskluzivno nadopunjuje Panona fest.

I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije. Kreće se iz Osijeka, prolazi kroz Aljmaš i završava u Erdutu, a sami birate želite li se ovom turom provozati kanuom, biciklom, ili vam je draže prošetati.

Nakon rekreativne avanture program se nastavlja kod dominantne srednjovjekovne Erdutske kule gdje će u sumrak osječki umjetnik Nikola Faller održati ceremoniju paljenja skulpture od slame, uz popratni nastup Plesnog studija Shine. Performans je uvod u drugi dio programa, gdje organizacijsku palicu preuzima Wine & Bike Tour Erdut.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U okruženju dvorca Adamović-Cseh posjetitelje očekuje In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odlične vrhunske beatove rezidenta Sofe DJ Keme i Jazzysad-a, producenta i DJ-a iz Subotice.

Uz kapljice vina Erdutskog vinogorja moći ćete počastiti svoje nepce specijalitetima eCekera, koji u okviru međunarodnog projekta CAMARG dovode kuhare Andreja Kristeka i Ivana Gašpića koji će vam poslužiti ukusne zalogajčiće lokalnih proizvođača, pripremljene na tradicijski način.

Ovogodišnji koncert u vinogradu s pogledom na Dunav upotpunit će jazz fusion skupina "Elvis Stanić Group". Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Osnivač je jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group", koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. "Elvis Stanić Group" spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Organizator Wine & Bike Tour Erdut manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta. Organizator Panona festa je Udruga Slap, a financiran je sredstvima projekta Panona net.

Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranicama Panona festa i Wine & Bike Tour Erdut.

PANONA FEST & WINE & BIKE TOUR ERDUT

PANONA FEST PROGRAM

09.30 Sportski program - BICIKLISTI
Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
Start: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek

10.00 Sportski program - PJEŠACI
Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
Start: Tvrđa, Osijek (parking kod caffe bara KTopu)

11.30 Sportski program - KANUISTI
Kotizacija: 150,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
Start: Kopika,Osijek (molimo doći svojim biciklima)

19.15 Paljenje skulpture od slame by Nikola Faller i plesni show Plesnog studia Shine
Slobodan ulaz
Erdutska kula, Erdut

WINE & BIKE TOUR ERDUT PROGRAM

18.00 – 19.30 Vođena degustacija vina
Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir@all4wine.hr
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

18.00 – 01.00 DJ ON WINE SESSION - DJ JazzySad & DJ Kema @In Da Sofa
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

20.30 – 22.00 Koncert: "ELVIS STANIĆ GROUP"
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Izdvojeno

Reci što misliš!