Događanja / Istaknuta

14. rujna

Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

Šestu godinu za redom vitezovi se vraćaju na srednjovjekovnu utvrdu Kolođvar, smještenu između naselja Ivanovac i Čepin

Ovogodišnje izdanje manifestacije „Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar“ održat će se u subotu, 14. rujna 2019. godine. Program za posjetitelje započet će u 16 sati, a uz viteške igre i turnire, školu mačevanja i streličarstva (igre za djecu), vitešku bitku dva tabora i borbu za ruku kneginje, zabavljat će vas srednjovjekovni lakrdijaši.

Osim toga, održat će se i sajam lokalnih i regionalnih proizvoda OPG-ova, obrta i zadruga. Uz viteške borbe, uživajte u oživljenoj povijesti uz neizostavnu hranu i piće, a za dobro druženje bit će osigurana i degustacija craft piva. U 19 sati započet će velika noćna bitka za utvrdu Kolođvar, nakon koje nastavljamo druženje uz zabavni program.

Za uprizorenje turbulentnih povijesnih zbivanja na ovim prostorima pobrinut će se Red Vitezova Ružica grad (Orahovica), Dubovački streličari (Karlovac), Red sv. Nikole (Varaždin), Red srebrnog zmaja (Zagreb) te Red vitezova zmaja – Lovagrend (Šikloš, Mađarska).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Događaj se održava u organizaciji Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. te uz potporu Općine Antunovac, Općine Čepin i Osječko-baranjske županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!