Događanja / Istaknuta

7. rujna

Jubilarna 20. Praćkijada u Radikovcima

Jubilarna 20. Praćkijada u Radikovcima

„Praćkijada“ ili prvenstvo Slavonije u gađanju praćkom održat će se ispred ljetne pozornice u centru Radikovaca, a očekuje se dolazak 20-ak ekipa

Iako u Radikovcima živi manje od 300 stanovnika, skupina entuzijasta već 19 godina organizira jedinstvenu kulturno-umjetničku manifestaciju pod nazivom „Praćkijada“. Počelo je, kako kažu članovi istoimene udruge, iz zezancije i s gastro ponudom od dvije pečene guske, a u subotu, 7. rujna ove godine, održat će se jubilarni 20. susret s raznovrsnim programom.

Tim povodom predstavnike Udruge „Praćkijada“ na čelu s Darkom Šipušićem i osnivačem ove manifestacije Imrom Vrbešićem danas (4. rujna 2019. godine) u sjedištu Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Goran Ivanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Praćkijada“ ili prvenstvo Slavonije u gađanju praćkom održat će se ispred ljetne pozornice u centru Radikovaca, a očekuje se dolazak 20-ak ekipa. Uz tradicionalno pojedinačno natjecanje u gađanju praćkom za žene i muškarce, prvi put bit će upriličeno ekipno natjecanje u gađanju „najstarijim oružjem na svijetu“. Posebna zanimljivost je gađanje na najvećoj praćki na svijetu, a cjelodnevni program obuhvaća još likovnu i kiparsku koloniju, bacanje gumene čizme, povlačenje rakije teglicom iz čobanje, natjecanje seoskih bubnjara, izbor i proglašenje najljepše praćke te nastupe KUD-ova i dakako bogatu gastonomsku ponudu.

Predstavnici organizatora pozivaju građane i iz drugih mjesta Hrvatske i susjednih zemalja da u subotu posjete Radikovce, a pomoć u promociji manifestacije očekuju i od Osječko-baranjske županije.

Zamjenik župana Goran Ivanović istaknuo je kako se na području Osječko-baranjske županije održava oko 360 različitih manifestacija, no malo je originalnih poput „Praćkijade“ koje imaju potencijal za prerastanje lokalnih okvira te za snažniju turističku ulogu, u čemu će im pomoći i Osječko-baranjska županija.

PROGRAM:


Izdvojeno

Reci što misliš!