Događanja / Istaknuta

od 12. do 18. kolovoza

Počinje 14. izdanje SLAMA Land art festivala - RADOST ŽIVLJENJA!

Počinje 14. izdanje SLAMA Land art festivala - RADOST ŽIVLJENJA!

Slama Land art festival već četrnaestu godinu za redom predstavlja široj publici umjetnički koncept, koji istovremeno objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja

Svijet jedinstvenog spoja umjetnosti i darova prirode još jednom će oživjeti, za sve nas,  uz stvaralaštvo umjetnika na 14. izdanju SLAMA Land Art festivala, od 12. do. 18. kolovoza, na 'Kovačkim livadama' smještenima između Osijeka i Bilja uz temu 'Radost Življenja'.

Prvi dio festivala, od ponedjeljak do petka, rezerviran je za stvaranje, za vrijeme kojeg će vrijedne ruke umjetnika graditi i oblikovati skulpture od slame, dok će za javnost festival biti otvoren u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slama Land art festival već četrnaestu godinu za redom predstavlja široj publici umjetnički koncept, koji istovremeno objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Regionalni i međunarodni umjetnici, pod vodstvom Nikole Fallera, mag. kiparstva, za vrijeme samog festivala stvaraju vrijedna i originalna umjetnička djela kroz suvremeni kiparski izričaj u prirodnom materijalu, slami, koja potom predstavljaju publici, uz šarenolik dodatni program. Neizostavan faktor svakog festivalskog izdanja je i tema vodilja, koja uz to što umjetnicima daje početne motive za stvaranje, podsjeća i upoznaje publiku s raznolikim konceptima, a ove će se godine posvetiti 'Radosti Življenja'!

Upravo nas 'Radost Življenja' podsjeća na čistu jednostavnost, lakoću i sreću od koje nas svijet u kojem živimo tako lako odvraća, nudeći nam na našem putu brojna iskustva i podražaje koji put nazad do njih čine još kompliciranijim. Zato je vrijeme da zastanemo i sjetimo se kako su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se radost lako širi i dijeli s drugima!
Rezervirajte dugi ljetni vikend za malo drugačiji boravak u prirodi i prepustite se još jednoj proslavi života, prirode i umjetnosti uz 'Radosti Življenja'!

Sve informacije o programu i novosti pratite na službenoj stranici Slama Land Art.


Izdvojeno

Reci što misliš!