Događanja / Istaknuta

3. kolovoza

Beli Manastir: Natjecanje u kuhanje pilećeg paprikaša

Beli Manastir: Natjecanje u kuhanje pilećeg paprikaša

Gastro manifestaciju čiji je glavni događaj kuhanje pilećeg paprikaša organizira MKU Pelmonostor u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje Manifestacija će se održati u prostorijama Mađarske kuće, Augusta Cesarca 16, u Belom Manastiru. u subotu 3. kolovoza s početkom u 17:00 sati

Svi zainteresirani majstori pilećeg paprikaša kao i entuzijasti, mogu se prijaviti do 2. kolovoza u 12:00h, u Turističkoj zajednici Baranje. Kotizacija iznosi 200kn i uključuje pile od tri kilograma, kilogram brašna, dva jaja, stol za osam osoba, te drva za potpalu.
Osim tradicionalnog natjecanja u kuhanju pilećeg paprikaša, svi posjetitelji moći će se okušati i u natjecanju „Najbrži prst“! Riječ je o natjecanju koje se odvija po prvi put na ovoj manifestaciji, a u njemu će se svi prijavljeni okušati u izradi „trganaca“, tijesta koje se konzumira s paprikašem. Onaj tko bude imao najbrži prst u trganju trganaca je pobjednik. Nagrada za pobjednika, odnosno za „Najbrži prst“ Baranje, ovog jedinstvenog natjecanja bit će simboličnog karaktera.

Posjetitelje će dočekati  i štandovi s domaćim proizvodima, te glazba kroz trajanje manifestacije. Bit će veselo, bez ikakve sumnje!


Izdvojeno

Reci što misliš!