Događanja / Istaknuta

16. srpnja

Dan zajedništva, ponosa i sreće u u Park–šumi Adica

Dan zajedništva, ponosa i sreće u u Park–šumi Adica
Goran Stanzl/PIXSELL

Uz program popraćen navijačkim pjesmama i raznim aktivnostima, obilježavanje će uljepšati i nastup TS Allegro

16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstveni, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Nakon uspješno realiziranog 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, a s ciljem nastavka pozitivne priče i poticanja zajedništva rodila se ideja o obilježavanju 16. srpnja kao Dana zajedništva, ponosa i sreće. Inicijativa o obilježavaju ovoga dana krenula je od izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, budući je to bio to dan kojeg nikada nećemo zaboraviti. Ove godine, taj datum se želi obilježiti kroz poseban projekt, koji će se istovremeno, uz Grad Vukovar, održati u mnogim drugim gradovima i mjestima Hrvatske, BiH i dijaspore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na tu temu održana je konferencija za medije u gradskoj vijećnici Grada Vukovara, a kojom je najavljen početak projekta koji za cilj ima iskazati snagu zajedništva i 16. srpanj ubuduće ispunjavati pozitivnim emocijama i ponosom.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić zahvalila je Organizatorima bez granica na izvrsnoj suradnji te rekla kako će se Grad Vukovar sa zadovoljstvom uključiti u ovu akciju, koja za cilj ima poticati zajedništvo.

„Upravo kako su naši nogometaši krenuli na Svjetsko prvenstvo iz Vukovara, tako mi je izuzetno drago što ova pozitivna priča kreće upravo iz Vukovara, jer nema boljeg mjesta za zajedništvo" zaključila je Mujkić.

„Malo je trenutaka kada cijelu naciju obuzme osjećaj sreće i ponosa, a to se događalo prošle godine tijekom cijelog Svjetskog nogometnog prvenstva, a posebice 16. srpnja, kada je vatrenima organiziran doček u Zagrebu. Festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ za cilj ima da se u Vukovaru, kao simbolu hrvatskog zajedništva prezentira najbolje iz Hrvatske, a naglasak je da zajedništvo kreće iz Vukovara. Ove godine ambasador Festivala bio je Zlatko Dalić, a inicijativa o Danu zajedništva, ponosa i sreće rodila se s njegove strane" rekao je producent manifestacije Aleksandar Kovačević.

„Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirati će se programi na kojima će sudjelovati građani obučeni u kockice" istaknuo je Kovačević.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić, istaknula je zadovoljstvo nastavkom suradnje s Organizatorima bez granica.

„Vukovar je snažan simbol zajedništva, a kroz tu priču nastavljamo suradnju s Organizatorima bez granica, Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Vukovarsko – srijemske županije, a naravno i Gradom Vukovarom. 16. srpnja će biti dan u znaku kockica, a pozivamo sve građane da nam se taj dan pridruže" rekla je Sekulić te istaknula kako će se 16. srpnja program obilježavanja Dana zajedništva ponosa i sreće održati u Park – šumi Adica, gdje će građani i svi posjetitelji moći zaigrati tzv. bubble football, uz uvjet da budu obučeni u kockice i sa sobom ponesu navijačke rekvizite, planirani termin početka programa je u 18 sati, a uživo će prenositi Hrvatska radio televizija.

Uz program popraćen navijačkim pjesmama i raznim aktivnostima, obilježavanje će uljepšati i nastup TS Allegro.


Izdvojeno

Reci što misliš!