Događanja / Istaknuta

od 4. do 7. srpnja

Predstavljen 13. Vukovar film festival

Predstavljen 13. Vukovar film festival
Vukovar Film Festival

13. Vukovar film festival donosi preko 60 filmskih projekcija na šest lokacija

Ovoga ljeta, nešto ranije nego prethodnih godina, u trajanju od 4 dana, od 04. do 07. srpnja, na 6 lokacija na području grada Vukovara očekuje nas filmsko događanje godine, tradicionalni festival podunavskih zemalja, 13. Vukovar film festival.
Na tu temu, u gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Vukovar film festivala.

Gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, uputio je zahvalu suorganizatorima i svim suradnicima, koji svake godine pred sve zainteresirane pružaju bogat filmski program, ali i ostale aktivnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ponovno ćemo svjedočiti zaista lijepom ozračju koje nam ova manifestacija donosi, uz sve segmente cjelokupnog programa kao i mjesta na kojima se projekcije održavaju, a koje ovaj festival čine posebno značajnim za naš grad. Vukovarska snaga u pogledu kulture i umjetnosti dolazi na višu razinu, a Vukovar film festival nam je u svom svojstvu, kao jedna od vodećih manifestacije godine, izuzetno bitan, priča je to koja sa sobom donosi dašak umjetnosti, napretka, svjetskog, srednjeuropskog, a prije svega podunavskog, što zapravo i jesmo." rekao je Penava te uputio poziv svim zainteresiranima da odaberu naslove i pogledaju veliki broj vrhunskih filmskih ostvarenja.

Direktor festivala i izvršni direktor tvrtke Discovery film, Igor Rakonić, najavio je program ovogodišnjeg Vukovar film festivala, kao i sve popratne sadržaje te zahvalio Gradu Vukovaru i svim sponzorima na doprinosu.

13. Vukovar film festival donosi preko 60 filmskih projekcija na šest lokacija. Festival se tradicionalno održava na više lokacija u Vukovaru (terasa Agencije za vodne putove, perivoj Dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Hrvatski dom Vukovar i Magenta 1 Vukovar Waterbus) te u kinu Borovo u Borovu naselju.

U glavnom programu bit će prikazano šest dugometražnih igranih, šest kratkometražnih igranih i sedam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade, a festival u četvrtak, 4. srpnja otvara hrvatski film „Sam samcat" redatelja Bobe Jelčića čiji će veliki dio filmske ekipe, uključujući i redatelja, biti prisutan projekciji filma, ujedno i svečanom otvorenju festivala.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebnu sekciju nazvanu „Pobjednici Berlina i Cannesa 2019.", radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, radionicu od ideje do realizacije, predstavljanje knjige „Branko Belan – Zaboravljeni klasik" te zabavni program.

Vukovar film festival, jedini je festival koji nosi oznaku EFFE – Europa za festivale, festivali za Europu. Ove godine upravo je filmski festival u Vukovaru nominiran za prestižnu festivalsku nagradu „EFFE laureat 2019./2020.". Riječ je o nagradi koja se odnosi na festivale koji uspješno demonstriraju umjetničku vrijednost, a u isto vrijeme imaju snažan utjecaj na lokalni i regionalni društveni i kulturni razvoj. Tako se Vukovar film festival ove godine nalazi u probranom društvu od 24 europska festivala koja su nominirana za ovu prestižnu nagradu, a čija će se dodjela održati krajem rujna ove godine u Bruxellesu.

I ove godine, srebrni sponzor festivala je Pevec. Sponzor nagrade za kratkometražni igrani i dugometražni film i ove godine je PBZ, a gosti će uživati u odabranim vinima Iločkih podruma i nazdraviti uz Vukovarsko pivo a gradom će šetati u Borovo startasicama i logom festivala.

Kompletan program pronađite na www.vukovarfilmfestival.com


Izdvojeno

Reci što misliš!