Događanja / Istaknuta

28. do 30. lipnja

3. Hang Loose Rockabilly Festival praši u Vinkovcima

3. Hang Loose Rockabilly Festival praši u Vinkovcima

28. i 29. lipnja 2019. u Vinkovcima održava se treći Hang Loose Rockabilly festival. Prvoga dana festivala, u petak 28. lipnja u Rockabilly baru Hang Loose u Vinkovcima organizatori priređuju warm-up party s jednim rockabilly bandom za zagrijavanje, a u subotu događaj seli na lokaciju Tenin salaš, ul. Kralja Tomislava 76b u Vinkovcima, gdje zbivanja počinju već od 17 sati.

"Treća godina, treća sreća, idemo vidjeti kako će ove godine sve izgledati. Inače, svi govore da se prvi pamti, no mislim da će se baš ovaj festival zapamtiti pošto se ove godine preselio na drugu lokaciju. To je odlično, veće je, u prirodi smo, pustite mozak na pašu i uživajte.", istaknula je Ana Vukoja, glavni organizator festivala.

Bit će tu sajam malih kreativnih obrta, zatim Retro Yard Sale ("buvljak" starina), igraonice za djecu, plesne radionice za djecu i odrasle, pin-up foto natječaj, izložba starodobnih i custom vozila, a u večernjem glazbenom programu nastupit će tri rockabilly sastava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U petak u kafiću praši neo-rockabilly band King Cat Rhythm iz Mađarske, kao warm up party za subotu, a u subotu na Teninom salašu nastupaju tri benda: Johnny and his Rockin' Tunes iz Zagreba, Greasy Flat 4 iz Vinkovaca, te Pete & the Shine Brights iz Italije. Zabava je zagarantirana", rekao je Matija Vukoja.

"Program kreće od 17h sajmom kreativnih rukotvorina, koji svakako treba podržati.", rekla je Ana Vukoja, te dodala još: "Ove godine po prvi put imamo Retro Yard Sale, sajam starina na kojem ćete moći kupiti svašta-nešto. Najveća snaga organizacije ovog festivala su volonteri, članovi udruge "retroPERSPEKTIVA", koji samostalno osmišljavaju i vode aktivnosti koje čine Hang Loose Rockabilly festival u cjelini."

Još od prve godine organizatori su uvidjeli promidžbenu važnost multimedijalnih sadržaja koji ostanu nakon festivala, tako da velik značaj pridaju i fotografiji.

"Prošle godine imali smo Pin-up foto session s curama iz udruge organizatora, a ove godine imamo natječaj za sve koji su se željeli prijaviti. Nagrade će dobiti i fotografi i modeli, a svakako će biti vizualno zanimljivo i za posjetitelje, to fotografiranje djevojaka skockanih u duhu pedesetih godina, uz vozila i scenografije iz tih vremena." naglasio je je Krunoslav Turda, član organizacijskog tima, te dodao: "Matija je već prošlih godina naglašavao nastojanja da se ovaj događaj pretvori u međunarodni. Prošle smo godine imali nekoliko posjetitelja iz inozemstva, ove godine očekujemo još nekolicinu, a nastojimo ih privući promidžbom na više jezika, učešćem stranih bendova, te sadržajima koji su im zanimljivi, korak po korak." 

PETAK, 28. lipnja 2019.

– Warm-up party: Rockabilly Bar “Hang Loose”, Vinkovci, B. Jelačića 135a
Besplatan ulaz
- 19h – Pin-up photo session (pozivni, foto: Mirjana Pjevac)
- 21:30-23:00h – svirka: King Cat Rhythm (HU)
-------------------------------------------------------------------------------------------

SUBOTA, 29. lipnja 2019.

- “Tenin Salaš”, Vinkovci, Kralja Tomislava 76b
Ulaznice: u pretprodaji 25 kn, na dan festivala 40 kn, djeca do 12 godina besplatno, invalidi besplatno (pratnja plaća ulaz).

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Rockabilly baru Hang Loose, Bana Jelačića 135a, te na adresi: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/hang-loose-rockabilly-festival-vinkovci-tenin-salas-521025/?

Od 17 h:
- Otvorenje kampa
- Izložba oldtimer automobila do 1970.
- Retro & Craft sajam (Kerefeke, Kich Sapunich, Elastic Heart, AntiFolk Brand, Pika Anika, Boo Lab, Lesica Kreatif, Betonke, Hang Loose – Store)
- Retro Yard sale
- Pin-up foto natječaj (javni, za prijavljene modele i fotografe)
- Barbershop, frizerski salon, tattoo studio

18-20 h:
- Kreativne dječje radionice (školica,twister, gumi-gumi,crtanje i bojanje, voditelj radionica Društvo “Naša djeca”)
- Plesne radionice (Lindy Hop, Rockabilly Jive)

- 21:15-22:45 h – Johnny & his Rockin Tunes
- 23:00-00:30 h – Greasy Flat 4
- U ponoć u pauzi Greasy Flat 4- objava pobjednica Pin-up foto natječaja, dodjela nagrada
- 00:45-02:00 h Pete & the Shine Brights

02:00 – Zatvaranje festivala

-------------------------------------------------------------------------------------------

NEDJELJA, 30. lipnja 2019.

– After-party: “Tenin Salaš”, Vinkovci, Kralja Tomislava 76b
Besplatan ulaz
12-15h:
Piknik, roštilj, jam-session (Greasy Flat 4, Johnny & his Rockin Tunes, King Cat Rhythm)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!