Događanja / Istaknuta

od 1. do 5. kolovoza

FERRAGOSTO JAM 12: Poznat raspored festivala po danima, u ponudi i jednodnevne ulaznice

FERRAGOSTO JAM 12: Poznat raspored festivala po danima, u ponudi i jednodnevne ulaznice
Samir Cerić Kovačić

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn.

Manje od 40 dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg kontinentalnog ljetnog slavlja u misiji promicanja domaće i regionalne glazbene scene.

Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Vojko V, Partibrejkers, Edo Maajka, Brkovi, Urban&4 samo su dio liste od 50 imena koja su potvrdila svoj dolazak na Orahovačko jezero, a konačno je poznat i raspored nastupa po danima i pozornicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Festival se održava od četvrtka 1. kolovoza do nedjelje 4. kolovoza.

ČETVRTAK, 1. KOLOVOZA

Festival će na glavnoj Addiko Piknik pozornici otvoriti predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

 

PETAK, 2. KOLOVOZA

Drugog dana na glavnu pozornicu penju se neuništivi Goran Bare & Majke, a s bendom dolazi i proslavljeni Edo Maajka. Mistični Kries zapalit će publiku svojim world music izričajem, baš kao i eksperimentiranju sklon sve primjećeniji Porto Morto i sinjski M.O.R.T. koji već uživa izgrađenu publiku. Iz Sarajeva stiže perspektivni hip hop Helem nejse, dok će iz Makarske dašak retro rock zvuka u maniri Đavola donijeti Rezerve. Petak će zaključiti Kneža na Balkan rock pozornici.

SUBOTA, 3. KOLOVOZA

U pogon kreću i ostale festivalske pozornice. Akustična pozornica imena Izštekani Stage u popodnevnim satima ugostit će kantautore MAR i Domagoja Šimeka te bendove Ischariotzcky i JeboTon Ansambl. Na Addiko Piknik Stageu vladat će veličanstvena Josipa Lisac, žilavi rockeri Partibrejkers, poetičan Urban&4 te najtraženiji čovjek regije Vojko V. Plejadi velikih imena pridružit će se i istaknuti predstavnici alternativne scene – punkeri FNC Diverzant i One Step Away te dva rock trojca, Them Moose Rush i Sfumato. Pozornica s DJ nastupima, tzv. #DobroJutro Stage priprema party do jutarnjih sati u postavi Oliver, Fullstep Phil, VRH, Goran Kolak i MILEA. Na Tihom Stageu kanale za slušalice slagat će Mario, Furtee & Spica i Kneža.

NEDJELJA, 4. KOLOVOZA

Posljednjeg dana na Izštekanom Stageu zasvirat će Mr.Lee i IvaneSky poznatiji kao Mrle i Ivanka Mazurkijević, ekscentrični kantautor Ognjen Čudnoređe, svježa nada kantautorske scene Aklea Neon, a očekuje se i jedno iznenađenje. Na glavnu pozornicu kročit će nezaobilazni Ferragosto residenti Krankšvester, osebujni Brkovi, povratnički tandem Nered i Stoka, tvorci alter-pop evergreena Letu Štuke i tajanstveni pop dvojac Nipplepeople. Stiže i punk rock bend Mikija iz Six Packa, Čovek bez sluha, kao i novi rap rockeri Detmeć te Porinom nagrađeni folk rockeri Ogenj. Party nedjelju na #DobroJutro Stageu spremaju Mladen Tomic, Teo Harouda, Mile Hund, Mancha i Fixsell, dok na Tihom Stageu ordiniraju Omer, Marko Jozić i Mario. DJ program trajat će do ranih jutarnjih sati i tako se protegnuti na ponedjeljak, 5. kolovoza.

Šesta Secret pozornica i Ferragosto orkestar koji će od petka do nedjelje kružiti oko jezera, nekoliko chill zona u funkciji sa svojim programima te premijerno proširenje festivalskih aktivnosti i u sam grad Orahovicu, čine ovogodišnji Ferragosto najbogatijim dosad.

Ulaznice

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Odvija se na lokacijama - Zagreb: Dirty Old Shop, Osijek: Exit, Orahovica: Plavac, Rijeka: Dallas Music Shop, Virovitica: Štedna, Koprivnica: Pixel, Đakovo: Fontana, Požega: Tom Klub, Split: Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn. Festivalski paketi u izuzetno ograničem broju mogu se potražiti putem formulara na službenoj stranici festivala.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!