Događanja / Istaknuta

od 22. do 25. lipnja

2. Panonski folklorni festival

2. Panonski folklorni festival
OBŽ

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i HKUD-a „Osijek 1862.“ u Osijeku će se od 22. do 25. lipnja 2019. godine održati 2. Panonski folklorni festival. Na pozornici i za tu prigodu montiranim tribinama na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera četiri večeri nastupat će pet ansambla koji njeguju hrvatski koreografirani folklor iz sve četiri hrvatske folklorne zone, te jedan iz inozemstva. Uz folklorne ansamble posjetitelji će moći vidjeti i čuti dvije izvorne folklorne skupine i Akademski tamburaški orkestar“Strossmayer”.

U ime Organizacijskog odbora drugo izdanje Panonskog folklornog festivala jučer, 18. lipnja, na konferenciji za novinare najavili su zamjenik župana Goran Ivanović, Tihomir Slivka i Damir Doležal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nadi da će biti lijepo vrijeme i neznatan broj komaraca, zajamčili su zanimljiv i raznovrstan program na koji pozivaju sve građane, osobito ljubitelje folklora, tamburice i ugodne zabave u jedinstvenom ambijentu osječkog parka uz Dravu. Za zadnju večer je najavljen i dodatni program, nastupi na brodu, vatromet… Ulaz je slobodan svakoga dana.

Kroz četiri festivalske večeri predstavit će se Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD Metković, FA Zagreb Markovac, Folklorni ansambl Broda, KUD „Tena“ Đakovo, KUD „Šumari“ Vinkovci i HKUD „Osijek 1862.” te izvorne skupine KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci i KUD „Šokadija” iz Strizivojne.

Nakon koncerta u noćnim plesnim radionicama „Drmeži, valceri i polke” i „Kola, poskočice i truse” posjetitelji će moći naučiti plesne korake i zaplesati zajedno sa članovima ansambla koji će voditi radionicu.

Za završetak festivala uz Dan državnosti članovi HKUD „Osijek 1862.” pripremaju koncertni vokalno-instrumentalni program ploveći brodom, nizvodno, rijekom Dravom sve do željezničkog mosta.

Svi programi započinju u 21.00 sati na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera, a u slučaju lošeg vremena program će se održati u „Esseker centru” u Šamačkoj ulici u Osijeku.

U sklopu Festivala, na istom prostoru se održava sajam domaćih proizvoda OPG-ova i obrtnika, uz ponudu osječkih restorana, vinarija i pivovara.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!