Događanja / Istaknuta

od 14. do 16. lipnja

ReArt vas vodi na put kroz galaksiju

ReArt vas vodi na put kroz galaksiju

Već petu godinu za redom, ReArt festival stvara i održava platformu za umjetnost, stvaralaštvo i kreativnost oživljavajući brojna mjesta diljem grada Osijeka, kroz višednevni bogati program besplatan za sve posjetitelje.

Svake godine umjetnički program ReArt festivala vodi se motivima iz odabranih književnih djela, a kroz pet godina festivala putovali smo kroz 'Zemlju čudesa', otišli na 'Put u središte zemlje', proživjeli 'Priču bez kraja', a prošle godine kroz slavonsku ravnicu prošao je div 'Regoč' i vratio slavensku mitologiju u osječke parkove. Ove godine priprema se još jedno nezaboravno putovanje koje će sve posjetitelje provesti kroz Galaksiju  uz svevremensko djelo 'Vodič kroz galaksiju za autostopere'!

Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala u osječku staru jezgru Tvrđu dolazi u svemirskome ruhu kao Vodič kroz galaksiju od 14. do 16. lipnja uz jedan od najbogatijih programa do sada. Svojim će programom i sadržajima obuhvatiti čitav niz umjetničkih praksi kroz izložbe, performanse i nastupe,radionice, predavanja i gostovanja, a glazbeni će program ugostiti brojna već poznata lokalna imena, ali i dati priliku onim manje poznatima da predstave svoj rad. Svake godine kreativnost se prožima i kroz ReArt sajam na kojemu brojni umjetnici, kreativci, rukotvorci i mali poduzetnici imaju prilike izložiti svoje radove i predstaviti ih širem broju ljudi, a ove godine predstavit će ih se 32, od čega velik broj onih koji će po prvi puta izlagati pred osječkom publikom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvorenje festivala održat će se u petak, 14. lipnja u Galeriji Kazamat uz predstavljanje pet ovogodišnjih izložbi: multimedijalnu izložbu „Vodič kroz galaksiju“, izložbu ReArt retrospektive, izložbu Astro fotografija te izložbu učeničkih zastavica oslikanih galaktičkim motivima. Umjetnički program neće se zaustaviti u galerijskim prostorima, tako će osječkom Tvrđom biti postavljeni najveće umjetničke instalacije i skulpture i ReArtov umjetnički ambijent.

Ideja ReArt platforme, koja djeluje tijekom cijele godine, nastala je kroz entuzijazam i volonterski rad grupe ljudi kroz želju za stvaranjem i promicanjem urbane kulture te obogaćivanjem lokalne ponude kulturnih sadržaja. Kroz program festivala do sada se predstavilo više od 70 lokalnih i regionalnih samostalnih umjetnika i kolektiva, više od 100 kreativnih izlagača, 30-ak glazbenih izvođača, a publika je mogla sudjelovati na 50 radionica i pogledati 16 predstava. Osim što je cilj publici približiti umjetnost i ''uradi sam kulturu'', cilj je i podizati svijest o važnostima prirode, ekologije, znanosti i zajedništva te kroz pozitivno društveno ozračje i atmosferu stvoriti lokalnu manifestaciju svojstvenu gradu Osijeku kroz prepoznatljivost ReArtovog brenda.

Udruga REART glavni je organizator ovog događaja te ovim putem poziva sve da se pridruže festivalu i uključe u njegove aktivnosti te još jednom uživaju u druženju uz proslavu umjetnosti i kreativnosti!


Izdvojeno

Reci što misliš!