Događanja / Istaknuta

od 7. do 9. lipnja

Gator fest 2019. - Festival dobrog vina uz Natali Dizdar

Gator fest 2019. - Festival dobrog vina uz Natali Dizdar

GatorFest – festival dobro vina započeo je 27. svibnja  Međunarodnim ocjenjivanjem vina na kojemu su sudjelovali vinari iz 3 države i 12 vinogorja sa 106 uzoraka.


Rezultati ocjenjivanja će se biti objavljeni u petak 7.06.2019. u Starom podrumu Belja (Kneževi Vinogradi). Vinska večer počinje u 18:00 sati gdje će uz svečanu dodjelu diploma, biti dodijeljene i nove titule među velikim zlatima, a to su Kneginja i Knez vina. Posjetitelji će moći degustirati vina iz 12 vinogorja koja su sudjelovala na ovom ocjenjivanju. Večernji program nastavlja se u Piroš čizmi u Suzi. Na Kneževoj trpezi posjetitelji će moći pogledati izložbu vina, te degustirati vina uz glazbeni program.

BARANJA WINE & WALK
8.06.2019.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu GatorFesta – festivala dobrog vina održat će se avanturistička šetnja ''Baranja wine & walk''.

Riječ je rekreativnoj šetnji jedinim baranjskim brdom, označenom stazom od cca 12 km koja vodi kroz nepregledne vinograde, polja, šume i surduke. Na stazi se nalazi 12 punktova na kojima vas očekuju poznati baranjski vinari. Uz vrhunsku kapljicu, vinari pripremaju i baranjske snackove poput langošica, masti kruha, pogačica sa čvarcima, slatkog tijesta i ostalih tipičnih ''baranjskih snackova''.

Na svom putu walkeri će naići na slamnate skulpture, vi(li)nske plesačice i druge likove baranjskih legendi.
Zainteresirani walkeri mogu se prijaviti putem on line prijavnice - WINE & WALK

Kotizacija iznosi 180,00 kn, a uplate se vrše do 3.06.2019.

B2 Plakat Gator fest 2019 2 page 001

Sastanak sudionika je ispred vinarije Belje (Kamenac) gdje preuzimaju svoju W&W opremu (čašu, kartu, majicu i ruksak) te podijeljeni u manje grupe kreću u svoju vinsku avanturu.

Vinari koji te očekuju na Baranja wine & walku su: Belje, Szabo, Svijetli dvori, Pinkert, Kolar, Vukoje, Hudobec, Mravlinčić, Josić, Kalazić, Andrić i OPG Horvat – domaće slatko tijesto.

Nakon šetnje, svi su pozvani u Zmajevac u tzv. ''katolički surduk'' na vrhunsku zabavu. Otvorena vrata vinskih podruma - GATORA, sajam domaćih proizvoda, performansi i izložbe mladih umjetnika, igre za najmlađe, te veliki koncert Natali Dizdar.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!