Događanja / Istaknuta

8. lipnja

8. Aljmaška ribarska noć - ples škarpine i šarana

8. Aljmaška ribarska noć - ples škarpine i šarana

Aljmašani svu javnost pozivaju da se pridruže plesu sa šaranima i škarpinama na još jednoj, osmoj po redu Aljmaškoj ribarskoj noći - pravom prazniku ribe i pjesme.

Naime, ŠRK „Dunav“ Aljmaš organizira osmu po redu Aljmašku ribarsku noć 8.6.2019. na Trgu Braće Radić u Aljmašu s početkom u 18:00 sati. Manifestacija nudi bogat izbor kako specijaliteta od riječne ribe tako specijaliteta od morske ribe. Za zabavni dio programa su zaduženi TS Ravnica i klapa Čikat iz Malog Lošinja.

Ovom manifestacijom povezuju se obale Dunava i Jadrana, te su kao temeljna poveznica odabrani ribe i ribari zbog povijesne važnosti kako za razvoj Aljmaša tako i za razvoj manjih dalmatinskih mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni događaj je stoga bogata prezentacija tradicionalne gastronomije jela od morske i slatkovodne ribe.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA: obavještavaju javnost da će na županijskoj cesti br. 4092 (centar naselja Aljmaš) na snazi biti privremena regulacija prometa tj. da će dio iste biti zatvoren od 08.06.2019. od 12:00 sati do 09.06.2019. do 04.00 sati, zbog održavanja kulturne manifestacije. Molimo sve da se drže privremenih znakova koji će regulirati promet zaobilaznim putem.

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!