Događanja

6. rujna

GISKO: Predavanje „Moć drevnih terapija u moderno doba – liječenje medicinskim pijavicama”

GISKO: Predavanje „Moć drevnih terapija u moderno doba – liječenje medicinskim pijavicama”

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u petak, 06. rujna 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivom „Moć drevnih terapija u moderno doba-liječenje medicinskim pijavicama. Predavanje će održati hirudoterapeut Lila Radun u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Pijavice upotrebljene u medicinske svrhe liječe, pomlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija. Ova stara metoda liječenja naziva se hirudoterapija, primjenjivala se još u starom Egiptu, a o ljekovitim moćima pijavica pisali su Galen i Hipokrat a dobro se zna i to da su ih ruske carice upotrebljavale za uljepšavanje. Dok je u Rusiji ministarstvo zdravlja priznalo hirudoterapija kao konvencionalnu metodu liječenja.

Hirudoterapija ima efekt sličan akupunkturi i refleksologiji, a u zadnje vrijeme sve je traženiji oblik liječenja. Primjenjuje se kod kardiovaskularnih bolesti, u ginekologiji, pri mršavljenju, liječenju kožnih bolesti i kozmetici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Te uspješno otklanjanje tegoba proširenih vena, tromboze, kapilara, visokog krvnog tlaka, slabe cirkulacije, ginekoloških problema, hemeroida, hipertenzije, artritisa, te su odlične kod problema s gušteračom, jetrom i žući.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 099/193 4364


Izdvojeno

Reci što misliš!