Vijesti / Regija

Obitelj iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje, pomozite im

Obitelj iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje, pomozite im

Obitelj Petrović iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje. Imaju tri školarca, a hladnjak im je najčešće prazan. Da ne bi lijegali gladni, nezaposleni otac obilazi kontejnere u potrazi za hranom i plastičnim bocama koje bi mogao prodati.

 Kad krene prema hladnjaku, dođe joj da zaplače. Ima tri sina u osnovnoj školi, a nema im ni za pošteni obrok. Kamoli za užinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kruha nam treba najmanje 4 dnevno, mlijeka nam ode jedno tri, sto posto kad imamo, a kad nemamo ne ode ništa, nula bodova, i kad nemamo novaca jedemo pečeni kruh ja ga sama mijesim", kazala je Đejn Petrović iz Valpova.

I ona i suprug završili su tek osnovnu školu. U Valpovu za njih posla nema. Osuđeni su na socijalnu pomoć i kopanje po kontejnerima.

"Večeras se isto spremam kopati boce po kantama i kontejnerima... Jednostavno moram nahraniti svoju obitelj, ja sam poglavar kuće, znači ja se moram boriti za svoju obitelj", izjavio je Damir Petrović.

Bori se, tako, s plastičnim bocama uz koje zna pronaći i iskoristive hrane. Bez toga bi, kaže, često legli gladni. Ponekad im pomogne grad Valpovo I centar za socijalnu skrb. Upravo su s njihovih 200 kuna jučer skinuli paučinu iz hladnjaka.

Oni, kažu, mogu živjeti na kruhu i vodi, ali djeci ipak treba nešto više.

Nesretna majka se, uz sve, još i boji za svoju budućnost. Otkrili su joj tumor na jajnicima i, u smrtnom strahu, čeka operaciju. Tu joj ne možete pomoći, ali, zato im možete pomoći s hranom, odjećom, drvima ili novcem. I najvažnije - poslom.

Pišite RTL-u na [email protected] ili na Facebook stranicu Exkluziv Tabloida želite li da njihova djeca u krevet više ne idu gladna. Njih je bilo sram moliti vas za hranu. Đejn i Damir svoj su sram upravo zato izgubili.

Izvor: RTL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!