Obitelj iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje, pomozite im

Obitelj iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje, pomozite im

kuca-siromastvo-valpovo

Obitelj Petrović iz Valpova svaki dan vodi bitku za preživljavanje. Imaju tri školarca, a hladnjak im je najčešće prazan. Da ne bi lijegali gladni, nezaposleni otac obilazi kontejnere u potrazi za hranom i plastičnim bocama koje bi mogao prodati.

 Kad krene prema hladnjaku, dođe joj da zaplače. Ima tri sina u osnovnoj školi, a nema im ni za pošteni obrok. Kamoli za užinu.

"Kruha nam treba najmanje 4 dnevno, mlijeka nam ode jedno tri, sto posto kad imamo, a kad nemamo ne ode ništa, nula bodova, i kad nemamo novaca jedemo pečeni kruh ja ga sama mijesim", kazala je Đejn Petrović iz Valpova.

I ona i suprug završili su tek osnovnu školu. U Valpovu za njih posla nema. Osuđeni su na socijalnu pomoć i kopanje po kontejnerima.

"Večeras se isto spremam kopati boce po kantama i kontejnerima... Jednostavno moram nahraniti svoju obitelj, ja sam poglavar kuće, znači ja se moram boriti za svoju obitelj", izjavio je Damir Petrović.

Bori se, tako, s plastičnim bocama uz koje zna pronaći i iskoristive hrane. Bez toga bi, kaže, često legli gladni. Ponekad im pomogne grad Valpovo I centar za socijalnu skrb. Upravo su s njihovih 200 kuna jučer skinuli paučinu iz hladnjaka.

Oni, kažu, mogu živjeti na kruhu i vodi, ali djeci ipak treba nešto više.

Nesretna majka se, uz sve, još i boji za svoju budućnost. Otkrili su joj tumor na jajnicima i, u smrtnom strahu, čeka operaciju. Tu joj ne možete pomoći, ali, zato im možete pomoći s hranom, odjećom, drvima ili novcem. I najvažnije - poslom.

Pišite RTL-u na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na Facebook stranicu Exkluziv Tabloida želite li da njihova djeca u krevet više ne idu gladna. Njih je bilo sram moliti vas za hranu. Đejn i Damir svoj su sram upravo zato izgubili.

Izvor: RTL

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja