Vijesti / Regija

Inovativna tehnologija Valpovčana: Od kućanskog otpada do korisnog gnojiva

Inovativna tehnologija Valpovčana: Od kućanskog otpada do korisnog gnojiva

Hrvatska iz godine u godinu bilježi porast količina komunalnog otpada, a na projektu kojim bi se on mogao pretvarati u korisnu sirovinu rade stručnjaci valpovačke tvrtke EM Tehnologija d.o.o. donosi današnji Glas Slavonije.

Naime, tvrtka EM Tehnologija d.o.o. osmislila je projekt zbrinjavanja i prerade kuhinjskog otpada, pomoću tehnologije efektivnih mikroorganizama u visokovrijedno hranivo, koje možemo koristiti za poboljšavanje plodnosti tla i ishranu biljaka pri uzgoju u vrtovima i na poljima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova inovativna, a relativno jeftina tehnologija pod nazivom Terra Condi - bazirana je na uporabi efektivnih mikroorganizama, koji fermentiraju usitnjeni kuhinjski otpad bez neugodnih mirisa i truljenja, i to u posebnim plastičnim spremnicima prilagođenima za držanje u svakom kućanstvu, odnosno kuhinji, donosi Glas Slavonije.

Rukovanje i pražnjenje tih spremnika nije ništa teže od klasičnih kanti za smeće, pa je odvoz fermentirane mase moguće riješiti čak i u visoko urbanim sredinama preko kontejnera i organiziranog odvoza na preradu.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!