Vijesti / Regija

VIDEO: Proslava dana Grada Valpova

VIDEO: Proslava dana Grada Valpova

Premijerka Jadranka Kosor posjetila Valpovo povodom Dana grada Valpova i otvorila tvornicu tvrke Estare Culto.

Svetom misom u župnoj crkvi u Valpovu te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpova i otvaranjem novog pogona tvrtke Estare culto - modna odjeća d.o.o., u Valpovu je jučer svečano obilježen 8. prosinca - Dan grada Valpova.

Uz počasnog građanina Valpova, potpredsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, te ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i bivšeg valpovačkog gradonačelnika, Tomislava Ivića, te saborske zastupnike, svečanoj sjednici po prvi puta je nazočila i hrvatska premijerka, Jadranka Kosor.
Slušajući izlaganje mladog valpovačkog gradonačelnika Leona Žulja, koji je istaknuo napore Grada za dosad sagrađene četiri poslovne zone, uz koje su još dvije u pripremi, na kojima radi više od 400 zaposlenika, te brojne druge projekte koji podižu kvalitetu življenja u Valpovu, premijerka
Kosor je pozdravila doprinos Valpovčana u programu gospodarskog oporavka. Naglasila je da je hrvatska Vlada, unatoč recesiji, pokazala osjetljivost za stare i nemoćne, branitelje, i djecu te da će i sljedeća godina biti u znaku nastavka provedbe programa gospodarskog oporavka, borbe protiv korupcije i priprema za ulazak u EU.
Premijerka je ohrabrena podacima Državnog zavoda za statistiku prema kojima je u 3. tromjesečju ove godine napokon zabilježen rast bruto domaćeg proizvoda od 0,2 posto. Premda je to, kazala je, mala brojka, dokaz je da napredujemo i da se ostvaruje program gospodarskog oporavka. U prilog tome govore i podaci o rastu izvoza za prvih 10 mjeseci od 16 posto.
Premijerki Jadranki Kosor u Valpovu je pripala čast da u povodu Dana grada u robnoj kući Nova Arca otvori i novi pogon tvrtke Estare culto - modna odjeća d.o.o., u kojoj je zaposleno više od 70 osoba, mahom žena šivačica. Najavljeno je da bi u naredna tri mjeseca trebali imati ukupno 120 zaposlenika, s tendencijom daljnjeg proširenja. “Estare culto ima više od 500 zaposlenika, u prvih 11 mjeseci bilježimo povećanje maloprodaje za čak 61 posto i proglašeni smo hrvatskim Superbrandom za 2010.godinu. Izvozno smo orijentirani na SAD, Irsku, Siriju, Austriju, Njemačku i dalje, surađujemo s najpoznatijim svjetskim brandovima i osigurali smo poslove za pet godina”, kazao je vlasnik i direktor tvrtke, Nikola Mikić, koji je “kumi” novog pogona, Jadranki Kosor, darovao prvi odjevni predmet sašiven u valpovačkom pogonu tvrtke.


Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priznanja najzaslužnijima

U povodu Dana grada Valpova, gradonačelnik Leon Žulj uručio je javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i tvrtkama. Zlatnu plaketu “Pečat Grada Valpova” primili su Stjepan Mijatović - Bajica te Jozo Bogdanović iz Narda. Plaketu “Grb Grada Valpova” dobili su dr. stomatologije Miroslav Andrišić, Vlado Benko te valpovačka tiskara i kartonaža “Kromopak” d.o.o. Plaketa “Matija Petar Katančić” dodijeljena je Stjepanu Džebiću, klapi “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, udruzi “Ladimirevački divani”, Željku Šafranku, SRD “Linjak” Ivanovci te Branku Vrbešiću.

Premijerka bi “prihvatila ruku”

“Da budemo više zajedno u ovoj županiji, svima će nam biti bolje. Vlada RH će prihvatiti ruku svugdje gdje se marljivo i predano radi na projektima, bez obzira na političku pripadnost, ali da bi se dvoje rukovalo, oboje moraju pružiti ruke i mora postojati obostrana odlučnost i volja za suradnjom”, rekla je Jadranka Kosor u Valpovu, naglašavajući da iduća, izborna, godina nikako ne smije biti izgubljena godina u gospodarskom smislu. Čestitke u povodu Dana grada uputili su i Vladimir Šeks i Tomislav Ivić, obojica naglašavajući da su brojni projekti u Valpovu posljednjih dvadesetak godina, vrijedni nekoliko stotina milijuna kuna, zapravo rezultat uspješne politike Grada i njegove odlične suradnje s državnim vrhom.

VIDEO:

{youtube}5oE_7J6Kl10{/youtube}


Tekst: Lidija Aničić (Glas Slavonije) 


Izdvojeno

Reci što misliš!