Valpovčani žele još više staza za bicikliste

Valpovčani žele još više staza za bicikliste

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valpova, vijećnik SDP-a Darko Tivanovac aktualizirao je problematiku prijeko potrebne obnove biciklističkih staza na području Grada Valpova, kao i gradnje novih.

biciklijada495

"Osim što Grad Valpovo ima zanemarivo kratke biciklističke staze, odnosno samo onaj dio od Belišća do Zelenog brijega, čak i taj dio je u znatno lošijem stanju nego ovaj belišćanski dio koji je nedavno obnovljen. Zanima me tako možemo li, ako ne za ovu godinu, ali bar za 2013. godinu, konačno krenuti s planiranjem i novih biciklističkih staza. Bilo bi izuzetno dobro da to možemo do Srednje škole Valpovo, ili bar do Doma zdravlja Valpovo i do administrativnog središta ovdje, s obzirom na migraciju građanstva Belišće - Valpovo. Osim toga, građani bi voljeli znati može li se nešto učiniti ili isplanirati za uređenje biciklističkih staza na onom valpovačkom dijelu od Zelenog brijega do Belišća?", upitao je Tivanovac gradonačelnika Valpova Leona Žulja.

"Mi kao Grad imamo u planu jednom prometnom studijom promotriti ukupnu infrastrukturu na području našeg grada, i kada govorimo o cestovnoj infrastrukturi i pješačkim te biciklističkim stazama. Nakon razmatranja pristupit ćemo izradi dokumentacije i razmotriti prioritetne smjerove, te razmotriti koliko toga možemo staviti u financijske planove, jer je infrastruktura prilično zahtjevna i skupa. Belišće je uspjelo obnoviti biciklističkie staze kroz program integralnog razvoja lokalne zajednice, dok smo mi za taj program izabrali gradnju Centra kulture. Grad Valpovo je također iskoristio mogućnost privlačenja tih sredstava u Grad, a sada bismo trebali vidjeti koji je model kako bismo obnovili postojeću infrastrukturu pa i postojeće biciklističke i pješačke staze, te lokalne ceste," pojasnio je gradonačelnik Žulj.

Osim što Valpovo ima zanemarivo kratke biciklističke staze, čak i taj dio u znatno je lošijem stanju nego belišćanski

Tekst: Lidija Aničić (Glas Slavonije)
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja