Vijesti / Regija

Valpovo uskoro dobiva novu prometnu regulaciju

Valpovo uskoro dobiva novu prometnu regulaciju

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je puno tema vezanih uz promet i mogućnost bolje regulacije na području Valpova, za što je gradonačelnik Leon Žulj obećao da bi se trebalo riješiti u sljedećem razdoblju izradom nove prometne studije.




Treba spomenuti da su se stanari Vijenca Hrvatske Republike prije godinu dana obratili Vijeću MO Valpova i Savjetu za sigurnost u prometu sa zamolbom da se nešto napravi vezano uz prometovanje tim dijelom grada.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Valpovo i predsjednik Savjeta za sigurnost u prometu Grada Valpova Branko Markota, potvrdio nam je da se o rješenju tog problema razmišlja već duže te podsjeća da je jedan od problema činjenica što je kolnik na Vijencu širine između 4 i 4,5 metara, što je nedovoljno za dvosmjeran promet u ulici. Dodatni problem stvaraju i dostavna vozila. Sve to dovodi u pitanje sigurnost svih korisnika prometnih površina i na Vijencu i u Ulici I. Mažuranića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vožnja preko uspornika, kako su to predložili stanari, stvara buku i to bi bio problem, pa smo na zahtjev Odjela za komunalne i stambene djelatnosti, izradili prijedlog uređenja prometa na Vijencu i u Mažuranićevoj, koji je Gradsko vijeće prihvatilo", kaže Markota.

Promet u ovom dijelu se odvija tako da je ulazak iz Osječke ulice na Vijenac organiziran jednosmjernim prometom do prvog raskrižja, koje lijevo vodi na parkiralište, a desno prema Mažuranićevoj. Nakon raskrižja pa do ulaska u Ulicu braće Radića promet je dvosmjeran. Vožnja u oba smjera dozvoljena je i od križanja Ulice braće Radića s Ulicom I. Mažuranić, dijelom Mažuranićeve do križanja s Vijencem. Nakon tog raskrižja do izlaska u Osječku ulicu, promet se odvija u jednom smjeru. Cesta koja povezuje Vijenac i Mažuranićevu dvosmjerna je.

Prema novom rješenju, koje će biti realizirano prije zime, prometovanje Vijencem od ulaza iz Osječke pa do raskrižja s Ulicom braće Radića bit će dozvoljeno u jednom smjeru, s tim što će cesta koja povezuje Vijenac i Mažuranićevu biti cesta s prednošću prometa, što je novina. Promet u jednom smjeru bit će dozvoljen i od raskrižja Radićeve ulice s Mažuranićevom sve do izlaska u Osječku, s tim da je cesta od raskrižje koje vodi prema Vijencu cesta s prednošću prolaska.

[important title=Manja i brzina vožnje] Ovakvim uređenjem povezne ceste, koja će biti cesta s prednošću prolaska u odnosu prema Vijencu i Mažuranićevoj ulici, smanjit će se i brzina tim ulicama. Na navedenom prostoru postavit će se vertikalna i horizontalna signalizacija u skladu s prometnim propisima. Cijena zahvata je 86.000 kuna i u cijelosti ga financira VMO Valpovo.[/important]

Tekst: Lidija Aničić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!