VIDEO: Ljeto Valpovačko održano 44. puta za redom

VIDEO: Ljeto Valpovačko održano 44. puta za redom

ljeto valpovacko495

Valpovčani s netrpljenjem svake godine čekaju svoje ljeto valpovačko. Naime, zadnjeg tjedna u mjesecu lipnju sve je rezervirano za amaterska umjetnička druženja i njegovanje tradicije. Ove godine 44. puta za redom.

Ljeto Valpovačko se prvi put održalo davne 1968. godine s ciljem organiziranja jedne opće, kulturne manifestacije koja bi jednom godišnje okupila amatersko stvaralaštvo s područja Valpovštine. Ta ideja nit je vodinja svih ovih godina održavanja ljeta.

Godinama manifestacija je rasla pa tako sada osim kulturno umjetničkih društava okuplja i tradicionalne proizvođače, ali i promovira spravljanje jela na starinski način. Na sreću još uvijek ima onih koji posjetiteljima ponude upravo tako nešto.

Inače, tijekom četverodnevnog trajanja Ljeta valpovačkog, na pozornici se izmjeni na tisuće sudionika, a posjetitelji mogu uživati u različitim sadržajima – izložbama, koncertima ali kao i kruni događanja svečanoj povorci šokačkih zaprega i folklornih skupina- sudionika Smotre folklora koja se održala u kasnim poslijepodnim satima.

Više pogledajte u video prilogu STV-a.

Tekst i video: STV

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja