Vijesti / Regija

Valpovo: Štedna rasvjeta za milijun kuna čuvat će i okoliš

Valpovo: Štedna rasvjeta za milijun kuna čuvat će i okoliš

Sklapanjem dodatka osnovnom Ugovoru o korištenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost konačno su stvoreni svi preduvjeti za početak izgradnje javne rasvjete u dijelu Ulice Matije Gupca u Valpovu, koji trebaju početi ovih dana, a čija je ukupna vrijednost 1,253.116 kuna s PDV-om, potvrdio nam je valpovački gradonačelnik Leon Žulj.

U realizaciji tog projekta, na koji se u Valpovu čeka već godinama, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovat će s 411.201 kuna, što čini 36 posto troškova, sa 50 posto sredstava sudjelovat će Hrvatske ceste, a preostali dio financirat će Grad Valpovo.

U postupku javne nabave za izvođača radova već je odabrana tvrtka Tehno Elektro d.o.o. Đakovo, s kojom je ugovoreno da radovi budu završeni u roku od 120 dana, a gradonačelnik Žulj je istaknuo da se u gradskoj upravi obavljaju posljednje pripreme za primopredaju tehničke dokumentacije izvođaču radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izgradnjom javne rasvjete u ovom dijelu grada, u kojem se nalazi i naše gradsko groblje, trebala bi se prije svega postići veća sigurnost u prometu u noćnim satima frekventnom cestom, kao i podignuti kvaliteta života stanovnika tog dijela Valpova. Javna je rasvjeta projektirana kao energetski učinkovita, sa smanjenom potrošnjom električne energije i smanjenim ispuštanjem štetnih emisija u okoliš, što smatramo velikim ekološkim iskorakom za naš grad - poručio je Žulj.

Lidija Aničić (Glas Slavonije)

Philips Logo


Izdvojeno

Reci što misliš!