Vijesti / Regija

Za ulagače u Industrijskoj zoni 12 parcela

Za ulagače u Industrijskoj zoni 12 parcela

Projektna dokumentacija sadrži idejni, glavni i izvedbeni projekt za gradnju prilazne ceste unutar Zone, odvodnje i vodoopskrbne mreže, javne rasvjete, detaljne telekomunikacijske kanalizacije, javnih parkirališta uz prometnice i zelenih javnih površina.

U ime Grada Valpova ugovor je potpisao gradonačelnik Leon Žulj, koji je istaknuo da postoje investitori zainteresirani za ulazak u dio Industrijske zone, te da je za izradu projektne dokumentacije novac osiguran preko Programa razvoja poduzetničke infrastrukture Ministarstva gospodarstva.

- Na području obuhvata Industrijske zone riješeni su imovinskopravni odnosi, tako da je cjelokupno zemljište u vlasništvu Grada Valpova, izrađen je i usvojen Detaljni plan uređenja prostora i provedena je parcelacija. Zona obuhvaća 12 građevinskih parcela različite površine, što ukupno iznosi 23,5 hektara, a prvenstveno je namijenjena ulagačima u industrijsku proizvodnju kojima je potrebna veća površina uređenog građevinskog zemljišta. Nakon izrade projektne dokumentacije realizacija Zone će se nastaviti gradnjom infrastrukture na lijevoj strani idući prema Metlincima, a sukladno interesima investitora sljedeća faza bit će desna strana Zone - kazao je valpovački pročelnik za gospodarstvo Đuro Glavaš.

TEKST: L. Aničić; www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!