Dan grada Valpova

Dan grada Valpova

Na današnji blagdan Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, obilježava se i Dan grada Valpova.

Proslava traje već nekoliko dana, a danas je održana i svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su dodjeljena javna priznanja grada Valpova za  ovu godinu.

U Valpovu živi gotovo 7.400 stanovnika i po tom broju četvrti je to grad u Osječko-baranjskoj županiji. Valpovčani vole svoj grad, ali voljeli bi i da se u njemu još ljepše živi.

Mladi stanovnici Valpova imaju ono što vole, a što ne u svome gradu. Ne sviđa im se škola i cure, no za koju godinu sviđat će im se ako u svom Valpovu budu mogli naći posao, a to je ono na čemu radi sadašnja gradska uprava. Naime, prema riječima gradonačlenika Valpova Leona Žulja u ovoj su godini završeni mnogi značajni projekti za stvaranje uvjeta za razvoj gospodarstva.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodjeljene su i zlatne plakete „Pečat Grada Valpova“ velečasnom Franji Bodonji i Josipu Matijaniću, plaketu „Grb Grada Valpova“ primio je Veljko Bošnjak, dok su Spomenka Stanić i Ana Vazdar primile plaketu „Matija Petar Katančić“, za područje prosvjete i kulture.

VIDEO:

Tekst/video: STV

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja