Vijesti / Regija

Šest tvrtki želi zaposliti 130 stanovnika Valpova

Šest tvrtki želi zaposliti 130 stanovnika Valpova

Unatoč recesiji i lošim prognozama za 2012. godinu, valpovačke gradske vijećnike na posljednjoj sjednici je oduševila točka dnevnog reda na kojoj su se razmatrala pisma namjere poduzetnika za nova i svježa ulaganja u gospodarske zone u Valpovu, pri čemu bi šest poduzetnika zajednički trebalo otvoriti čak 130 novih radnih mjesta!

"U pismima namjere oni su iskazali potrebu za izgradnju gospodarskih kapaciteta koji se pretežito odnose na proizvodnu djelatnost, neki su i izvozno orijentirani, a sve skupa trebalo bi rezultirati povećanom proizvodnjom, novim proizvodima i uslugama i novim zapošljavanjem", poručili su iz Grada.

Među poduzetnicima koji su uputili pisma namjere za kupnju nekretnina u Zoni na Kraljevcima je Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., koji želi kupiti tri parcele i izgraditi montažne hale za proizvodnju automobilskih guma te proizvodnju dijelova za strojeve za ekstrakciju jestivog ulja. Ulaganja u početnoj fazi iznose desetak milijuna kuna, a planira se zaposliti oko sto ljudi. Tvrtka Briketstroj d.o.o. iz Višnjevca u zoni u Sunčanoj ulici planira graditi metalnu halu za skladištenje i manipulaciju operativnih materijala s adekvatnim unutarnjim transportom. Planirano ulaganje kreće se u rasponu od 1,5 do 2 milijuna kuna i zapošljavanje šest osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Valpovački poduzetnik Miroslav Svalina, vlasnik obrta "Auto elektro mehanika", česticu u zoni u Sunčanoj ulici želi kupiti za izgradnju hale za strojnu obradu i izradu alata, gdje bi se trebala zaposliti četiri nova djelatnika. Izgradnju autoservisa za brzi popravak vozila vrijednog oko 1,5 milijuna kuna planira i poduzetnik Ivica Galičić, vlasnik Autocentra "Ivica", koji će novi autoservis graditi u neposrednoj blizini sadašnje tvrtke. Najavio je da tamo želi zaposliti pet djelatnika.

Valpovo bi trebalo dobiti i još jednu novu halu za servis, održavanje i popravak motornih vozila, traktora i poljoprivredne mehanizacije, koju namjerava graditi vlasnik "Jovinac" servisa za traktore i poljoprivredne strojeve, Ivica Jovinac iz Ladimirevaca, a zaposlio bi dva-tri djelatnika. Tvrtka "Candor" d.o.o. iz Valpova želi kupiti nekretninu u zoni K-VI, gdje želi izgraditi pogon za proizvodnju i pakiranje mikrobioloških pripravaka. Završetkom novog proizvodnog pogona pojavit će se potreba za zapošljavanjem još tri radnika u sklopu tvrtke EM Tehnologije i devet novih radnika u sklopu tvrtke "Candor", najavili su.

 

Grad spušta cijenu

 

Kako bi izišli poduzetnicima u susret, Grad Valpovo parcele će im prodati po simboličnoj cijeni od dva eura, odnosno 16 kuna za četvorni metar, uz uvjet da građevine trebaju biti završene u roku od dvije godine, odlučeno je na sjednici.

Tekst:Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)

    


Izdvojeno

Reci što misliš!