Vijesti / Regija

Valpovčani Dan grada slave dva tjedna

Valpovčani Dan grada slave dva tjedna

U povodu obilježavanja Dana Valpova i blagdana Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, Grad je i ove godine organizirao prigodnu proslavu pod nazivom "Mome gradu s ljubavlju".

Prva u nizu manifestacija održana je jučer, kada je u Gradskoj knjižnici i čitaonici otvorena samostalna izložba slika belišćanskog slikara Antuna Sabe. U četvrtak, 1. prosinca, u novom Centru kutlure "Tomislav" u Valpovu bit će promovirana knjiga Stjepana Šmita "Moje 33 godine u Valpovu".

Vikend prije glavne proslave već je tradicionalno rezerviran za šahovski turnir Čarobni prsten, koji će se od 2. do 4. prosinca održavati u Villi Valpovo, a u subotu, 3. prosinca, u sportskoj dvorani u Ladimirevcima održat će se 21. Ladimirevački divani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ponedjeljak, 5. prosinca, u prijepodnevnim satima gradonačelniku će Dan grada tradicionalno čestitati najmlađi sugrađani iz dječjih vrtića Maza i Moj Bambi. Ni ove godine neće se zaboraviti poginuli branitelji, kojima će se u spomen u utorak položiti vijenci kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Valpovu. U utorak je i za najmlađe Valpovčane u Centru kulture u 12 sati predviđena popularna predstava Amaterskog kazališta iz Belišća Družba Pere Kvržice, a u 18 sati u Srednjoj školi Valpovo međunarodna izložba fotografija mladih pod nazivom Kulturna i prirodna baština, koju organiziraju Hrvatski fotosavez i ZTK Valpovo te Fotoklub mladih.

Tradicionalna svečana akademija u povodu Dana grada održat će se u Centru kulture u srijedu, 7. prosinca, a središnji dio proslave bit će u četvrtak, 8. prosinca, kada će se nakon svete mise, u 12.30 sati, održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se dodijeliti javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama. Nastavak proslave u predstojećem vikendu bit će u znaku natjecanja u muškoj sportskoj gimnastici.

 

Dva koncerta

 

U subotu, 10. prosinca, održat će se koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i Puhačkog orkestra iz Križevaca. U ponedjeljak će, 12. prosinca, u kapelici Svetog Trojstva u dvorcu koncert održati Vedran Oršulić na klaviru.

Tekst: Glas Slavonije

  


Izdvojeno

Reci što misliš!