Valpovo prereguliralo promet oko “Potkove”

Valpovo prereguliralo promet oko “Potkove”

Stanari Vijenca Republike Hrvatske bit će zadovoljni odlukom Gradskog vijeća, koje je udovoljilo njihovom zahtjevu rješavanja dugogodišnjeg problema s prometnom signalizacijom na cesti koja prolazi kroz to naselje, tzv. “Potkovu”.

- Promet je intenzivan i prebrz, a na travi i pješačkoj zoni uz cestu se igraju djeca. Preglednost je loša, a djeca se nekada zaigraju i odu na cestu - upozoravali su stanari, predlažući zato da se postave ležeći policajci i znakovi.
Savjet za sigurnost prometa na cestama zaključio je da nema potrebe za postavljanjem signalizacije i uspornika, odnosno ležećih policajaca, i smatraju da bi se bolji efekti postigli uređenjem prometa. “Preporučujemo da Mažuranićeva ulica bude jednosmjerna od Braće Radić do izlaza na Osječku i Vijenac Hrvatske Republike od Osječke (kod kafića Broadway) do izlaza na ulicu Braće Radić, a spojna cesta Ivana Mažuranića i Vijenac Hrvatske Republike dvosmjerna - kazao je predsjednik Savjeta Branko Markota.
Vijećnici su prihvatili prijedlog Savjeta jer bi se tako smanjio broj prolazaka vozila i do 50 posto u svim pravcima, a istovremeno bi se i smanjila brzina vozila.
(L.Aničić/www.glas-slavonije.hr)

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja