Vijesti / Regija

Počela izgradnja najvećeg kružnog toka na valpovačkoj obilaznici

Počela izgradnja najvećeg kružnog toka na valpovačkoj obilaznici

Ovih dana u Valpovu su započeli dugoočekivani radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju Ulice Ive Lole Ribara, odnosno državne ceste pravca Valpovo - Koška i valpovačke obilaznice, čime bi se trebala znatno podići razina sigurnosti prometovanja u gradu Valpovu.

Projekte za to raskrižje izradila je projektantska tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka, a završetak radova planiran je u roku od 120 dana od početka radova, ako to vremenske prilike dopuste.

Hrvatske ceste provele su postupak javne nabave za odabir izvođača radova, na kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Gradnja d.o.o Osijek, a vrijednost radova iznosi 2,064.735 kn s PDV-om.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U suglasnosti s Hrvatskim cestama izrađeni su projekti za izgradnju kružnog toka na zaobilaznici, za što smo inicijativu pokrenuli ne samo zbog reguliranja prometa obilaznicom nego i zbog rekonstrukcije Ulice Ive Lole Ribara te prilaza novoj Industrijskoj zoni južno od zaobilaznice. Za tu namjenu izrađen je projekt koji obuhvaća dvije faze: prva se odnosi na uređenje Ulice I.L. Ribara, a druga na gradnju kružnog toka", pojasnio je gradonačelnik Valpova Leon Žulj naglasivši da je za izradu projektne dokumentacije Grad Valpovo izdvojio 84.870 kuna (s PDV-om) te proveo parcelaciju i prenio u vlasništvo Hrvatskim cestama građevinske parcele predviđene istom projektnom dokumentacijom.

Valja podsjetiti da je valpovačka obilaznica, koja je izgrađena 1996. godine, bila jedna od prvih obilaznica u Slavoniji. Kako je prvih godina ovo raskrižje bilo "crna točka" za sigurnost prometovanja, prije desetak godina na njemu je instalirana javna rasvjeta te su postavljeni semafori, koji bi nakon ove rekonstrukcije, prema neslužbenim najavama, trebali biti "preseljeni" na raskrižje na Zelenom brijegu.

[blockquote]84.870 kuna izdvojio je Grad Valpovo za ovaj projekt. Valja podsjetiti da je valpovačka obilaznica, koja je izgrađena 1996. godine, bila jedna od prvih obilaznica u Slavoniji.
Posebna regulacija prometa: Tijekom radova prometovanje raskrižjem odvijat će se prema posebnoj regulaciji. Naime, sav promet iz smjera Donjega Miholjca i Osijeka usmjeravat će se kroz grad, dok će se promet iz smjera Bizovca odvijati preko kružnog toka uz regulaciju semaforima.[/blockquote]

Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!