Vijesti / Regija

Na obilaznici kružni tok umjesto semafora

Na obilaznici kružni tok umjesto semafora

Gradsko vijeće Valpova prihvatilo je Odluku o ukidanju svojstva javnog dobra na jednoj zemljišnoj čestici u Valpovu i time "blagoslovilo" početak gradnje još jednog kružnog toka u Valpovu - na križanju valpovačke zaobilaznice i ceste koja iz Valpova vodi prema Bizovcu (sadašnje križanje sa semaforima kod Lidla u Valpovu).

- S ciljem poboljšanja prometovanja obilaznicom, te boljeg protoka automobila, Grad Valpovo pokrenuo je inicijativu za uređenje prometa u Ulici I.L.Ribara, koja obuhvaća i kružni tok na valpovačkoj obilaznici. Inicijativu smo pokrenuli ne samo zbog reguliranja prometa obilaznicom nego i zbog rekonstrukcije Ulice I.L.Ribara i prilaza novoj Industrijskoj zoni južno od obilaznice. Za tu namjenu izrađen je idejni projekt koji obuhvaća dvije etape: prva se odnosi na uređenje Ulice I.L.Ribara, a druga na gradnju kružnog toka - pojašnjava namjere na planu unapređivanja prometne infrastrukture gradonačelnik Valpova Leon Žulj.

Prema lokacijskoj dozvoli, do sada je izrađena projektna dokumentacija za obje etape, s tim da je za etapu koja se odnosi na gradnju kružnog toka dokumentacija ustupljena Hrvatskim cestama, koje su provele postupak javne nabave radi odabira izvođača radova. Od pripremnih poslova za početak radova, ostali su još poslovi rješavanja imovinskopravnih odnosa, koje će provesti Hrvatske ceste, a potrebno je otkupiti ukupno pet čestica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Planove Hrvatskih cesta za gradnju još jednog kružnog toka u Valpovu nedavno je potvrdio i Dubravko Kos, rukovoditelj Hrvatskih cesta d.o.o. Ispostave Osijek.

- Planiramo napraviti kružni tok na najvećem raskrižju na valpovačkoj zaobilaznici gdje su sada semafori. Idejno rješenje za to raskrižje izradila je projektantska tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka. Smatramo da bi se promet na tom raskrižju brže i sigurnije odvijao uz kružni tok - izjavio je Kos.

[blockquote]SEMAFORI NA "ZELENOM BRIJEGU"

Sve su glasnije priče i da bi se gradnjom kružnog toka na obilaznici riješile još neke "bolne prometne točke" Valpova, poput ponovnog oživljavanja semafora na "Zelenom brijegu", koji nisu u funkciji već više od 20 godina, te proširenje ceste prema Metlincima, gdje se već godinama željno očekuje i gradnja novog mosta.[/blockquote]

TEKST: Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)  


Izdvojeno

Reci što misliš!