Vijesti / Regija

Neizvjesna sudbina hotela u Valpovu

Neizvjesna sudbina hotela u Valpovu

Prošle su pune tri godine otkako je osječki poduzetnik i vlasnik obrta “Intuit” Gordan Šestić postao novi vlasnik jednog od najpoznatijih, ali i najdevastiranijih objekata u središtu Valpova - nekad impozantnog i nadaleko poznatog valpovačkog hotela.

Šestić ga je od bivšeg vlasnika Željka Perlića iz Petrijevaca kupio da ga restaurira, da mu vrati nekadašnji sjaj i da u središtu grada napravi reprezentativni hotel s restoranom i sobama za noćenje. No, nažalost, umjesto obnovljenog i uređenog objekta, nasuprot modernom Centru kulture (koji se dovršava i oprema) još stoji otužna oronula zgrada, koja iz dana postaje i sve veća opasnost za prolaznike…

- Nisam odustao od namjere da obnovim hotel prema konzervatorskih preporukama, no riječ je o zahvatu koji zahtijeva najmanje tri milijuna kuna, koje u ovim vremenima poduzetnik ne može baš lako osigurati putem povoljnih kreditnih linija. Sve što se u trenutno nudi opterećeno je jako visokim kamatama na koje ne mogu pristati, jer je poznato da je upravo turizam grana u kojoj je povrat investicije vrlo spor - pojašnjava Šestić, dodajući da je riječ o projektu koji svakako zaslužuje subvencionirani kredit s minimalnim kamatama, jer je riječ o kulturnom dobru.

Unatoč brojnim problemima, Šestić drži da realizacija cijelog ovog projekta obnove hotela ne bi bila nemoguća misija kada bi pronašao partnera za ovaj posao i sufinancijera u projektu. U suprotnom, sve bi se i u budućnosti moglo završiti na tome da će sadašnji vlasnik biti najsretniji ako se u dogledno vrijeme na njegove oglase o prodaji hotela javi kupac zainteresiran za kupnju ove zgrade. Podsjetimo, on je treći vlasnik hotela Fortuna.

L.Aničić (www.glas-slavonije.hr)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!