Vijesti / Regija

Poskupljenje odgađaju do 1. siječnja

Poskupljenje odgađaju do 1. siječnja

Nakon Belišća i valpovačko je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici donijelo odluku o sudjelovanju u sanaciji belišćanskog deponija, na koji i Valpovčani odlažu smeće.

Međutim, suprotno traženju Grada Belišća i Kombela, Valpovčani nisu pristali da im se odmah uvede dodatnih 7,03 kune za odvoz po kanti od 120 litara (ili po kućanstvu), odnosno odvoz po kontejneru od 1.100 litara 63,27 kuna, nego su zatražili da se u sudjelovanje u sanaciji deponija uključe tek od 1. siječnja iduće godine, kada prestaju otplaćivati kante za stari papir. Zadužili su stoga direktora tvrtke Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo, koji im je i prezentirao tu problematiku, Josipa Markovića, da to pokuša dogovoriti s čelnicima grada Belišća i tvrtke Kombel. Oni su, naime, i izradili prijedlog prema kojem će u sljedećih godinu dana tvrtka Dvorac iz Valpova, sukladno udjelu u odlaganju otpada, u sanaciji sudjelovati s 376.397 kuna ili 10,22 posto.
Kako se i očekivalo, u Valpovu je ova odluka naišla na otpor vijećnika, posebno oporbenih, iako je poznato da bez početka sanacije belišćanskom deponiju prijeti zatvaranje. Uz SDP-ovce, posebno su glasni bili HDSSB-ovci Stanislav Milošević i Robert Pejak, koji smatraju da je riječ o još jednoj pljački potrošača, te da bi sada kretanje u nove investicije za građane bio dodatni trošak, koji se mora izbjeći.

TEKST: L. Aničić, www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!