Vijesti / Regija

Centar čeka opremu i otvaranje na jesen

Centar čeka opremu i otvaranje na jesen

Ovih dana istječe službeni rok za završetak trenutačno najvećeg objekta u središtu Valpova - Centra kulture, koji se nalazi na lokaciji nekadašnjeg kina “Tomislav”, koje je srušeno prije šest godina.

kultcentarvalpovo4951

Građevinske radove vrijedne oko 14,5 milijuna kuna izvodi osječka tvrtka Gradnja d.o.o. Nakon toga trebalo bi početi opremanje objekta kako bi bio spreman za otvorenje u jesen ove godine - potvrdio nam je gradonačelnik Valpova Leon Žulj. Podsjetio je kako je riječ o iznimno važnom objektu koji će uvelike promijeniti sadašnji izgled središta Valpova, ali i obogatiti njegovu kulturnu i drugu ponudu jer će na približno 2.000 četvornih metara sadržavati dvoranu kapaciteta 350 sjedećih mjesta s polivalentnom pozornicomza odvijanje kino i kazališnih predstava, te prateće sadržaje i prostore za udruge i klubove. U planu je u Centru kulture smjestiti i ured Turističke zajednice te ugostiteljski objekt.
kultcentarvalpovo4952
Završetkom gradnje Centra kulture u Valpovu kraju se primiče i dugogodišnja, iscrpljujuća priča oko rasta jednog objekta za koji je trebalo mnogo rada i strpljenja da bi bio ono što danas jest. Nakon što je valpovačka tvrtka Dies izradila idejno rješenje za projekt, a gradski vijećnici dali svoj glas za gradnju Centra kulture, potpisan je ugovor o zajedničkom financiranju navedenog projekta s Ministarstvom prometa preko programa integralnog razvoja lokalne zajednice EIB -2, gdje je resorno Ministarstvo sudjelovalo sa 60 posto navedenih sredstava, a Grad s 40 posto. Resorno ministarstvo za projekt je osiguralo 8,7 milijun kuna.

Za opremu 800.000 kuna
“Nakon što je potpisan ugovor za izgradnju parkirališta vrijedan 400.000 kuna, raspisan je i natječaj za nabavu opreme - stolica, namještaja i kinoopreme. Prije nekoliko tjedana potpisan je ugovor s Ministarstvom kulture RH vrijedan 800.000 kuna za nabavu opreme, gdje je Ministarstvo prepoznalo potrebu za ovakvim objektom zbog osiguravanja razvoja kulture u gradu, ali i Valpovštini”, kazao je Žulj.

kultcentarvalpovo4953

TEKST: Lidija ANIČIĆ - Glas Slavonije
FOTO: Rocky031 - SSC forum

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!