Vijesti / Regija

Harburg u Valpovu zaposlio 60 radnika

Harburg u Valpovu zaposlio 60 radnika

Član Uprave Zoran Uranjek, valpovačkim je vijećnicima potvrdio da je u novi pogon Harburga u Valpovu dosad ukupno uloženo više od 18 milijuna kuna, te da će u njemu raditi šezdesetak radnika. Respektabilna svjetska tvrtka najveću proizvodnju ima u Belišću, a bavi se proizvodnjom strojeva za gumarsku industriju. Trenutačno ima 465 zaposlenika s tendencijom novih zapošljavanja, jer su krizu davno pregrmjeli.

- Od 2007. godine, kada smo proizveli 196 preša, proizvodnju u 2011. godini planiramo podignuti na 400 preša i iduće godine imati ukupno 530 zaposlenih radnika. Zbog svega toga, ali i činjenice da nam prostori u Belišću više nisu bili dovoljni za realiziranje planirane proizvodnje, prošle smo se godine odlučili za proširenje, koje je moralo biti brzo. Upravo zbog toga, prazni prostor nekadašnje tvrtke Mondi bio nam je idealna opcija, tako da smo u studenome prošle godine potpisali kupoprodajni ugovor i počeli uređivati prostore u kojima sada radimo već gotovo mjesec dana - naglasio je Zoran Uranjek.

U priči o tvrtki koja je počela prije 13 godina na temeljima nekadašnje Tvornice strojeva u Belišću ne treba zanemariti ni podatak da se iz Belišća preše za automobilske gume isporučuju na sve kontinente osim Australije, te da radnici iz Belišća diljem svijeta i instaliraju te strojeve na zadovoljstvo svojih kupaca. Uspiju li se realizirati planovi Uprave o povećanju proizvodnje u sljedećim godinama, Harburg - Freudenberger Belišće d.o.o. mogao bi se isprofilirati u kotač zamašnjak gospodarstva Valpovštine.

 

U Belišće poslovi iz Njemačke i Slovenije

Uranjek ističe da se tvrtka ne seli iz Belišća u Valpovo, nego je u najkraćem roku iskoristila mogućnost za zajednički razvoj jedne i druge lokacije. Preseljenjem dijela pogona u Valpovo, u Belišću će ostati više prostora za montažu i povećanje proizvodnje, ali se i otvoriti mogućnost da se upravo u tim gradovima vrlo brzo obavljaju poslovi koji se sada rade u Njemačkoj i Sloveniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: L.Aničić / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!