Vijesti / Regija

Završena obnova valpovačke obilaznice

Završena obnova valpovačke obilaznice

Nakon izvedenih radova obnove kolničke konstrukcije u duljini od 5430 metara u promet je puštena valpovačka obilaznica, odnosno državna cesta D34.

Na rekonstruiranoj obilaznici treba dovršiti još neke poslove na „šminkanju“ pa će obilaznica biti završena u cijelosti kao dio ukupno planiranih poslova na izgradnji i rekonstrukciji cesta u Osječko-baranjskoj županiji započetih u prošloj godini, ukupno vrijednih 280 milijuna kuna.    

Od poslova završetka obnove obilaznice ostalo je nasipavanje bankina koje se nije moglo završiti zbog vremenskih uvjeta i zatvorenih kamenoloma te se očekuje da će ti radovi biti izvršeni kroz 5 do 6 dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvođač radova u obvezi je sanirati sva eventualna oštećenja na obilaznom pravcu i uskladiti ga sa stanjem prije početka radova na obnovi obilaznice te se o tome očitovati investitoru i Gradu Valpovu.

Izvođač radova je tvrtka „Colas“ sa sjedištem u Varaždinu uz koju su sudjelovale i tvrtke „Osijek koteks“ i „Gradnja“ iz Osijeka. Projekt obnove Valpovačke obilaznice vrijedan je 13,7 milijuna kuna i financiraju ga Hrvatske ceste.

U povodu završetka obnove kolničke konstrukcije obilaznice gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj istakao je da je za stanovnike Valpova završetak ovoga projekta od velike važnosti budući da se tranzitni promet kroz Valpovo vraća na obilaznicu koja je sada uređena i sigurnija, a jednako tako i u samom Valpovu povećan je stupanj sigurnosti prometa što je građanima donijelo olakšanje u kretanju prometnicama kroz Valpovo.    

Izvor: valpovstina.info

 


Izdvojeno

Reci što misliš!