Vijesti / Regija

Foto Baranja 2014.

Foto Baranja 2014.

Članovi Fotokluba Valpovo su 12. travnja 2014. organizirali foto radionicu pod nazivom "Baranja 2014". Ideja sudionika bila je nastaviti projekt HFS "Skrivena Hrvatska" i ujedno obilježiti "Dan planeta Zemlje" (22. travnja).

Polazak je bio prije svitanja ispred Doma tehnike Valpovo. Već prije je dogovorena ruta: Valpovo-Osijek-Bilje-Kopačevo-Tikveš-Zlatna Greda-Batina-Zmajevac-Suza-Kneževi Vinogradi-Kamenac-TV odašiljač-Beli Manastir-Belišće-Valpovo.

foto baranja1

Fotografi su, a bilo je sedamnaest i mladih i starih, zabilježili svojim aparatima onaj dio Baranje koji će u ovo globalizacijsko vrijeme sve više nestajati. Kolona automobila zaustavljala se na gotovo svakom fotografski zanimljivom mjestu. "Skriveni" motivi Kopačkog rita u svitanju, Tikveški dvorac i gospodarske građevine, pejzaži sa vidikovca u Batini, "Gatori" oko Zmajevca, Pustare diljem Baranje, na tisuće trsova vinove loze zasađenih oko 230 metarskog odašiljaća i još puno toga biti će jednoga dana postavljeno na izložbi fotografija.

foto baranja3

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz ugodno druženje u "Piroš čizmi" razgovaralo se o starim baranjskim obićajima, o životinjskom svijetu i očuvanosti prirode, ali i nekim novim foto izletima. Svaki sudionik ove foto radionice još će jednom doživjeti "Skrivenu Baranju" kod odabira snimljenih fotografija, a svaka odabrana fotografija pokrenuti će prisjećanja na ovaj dio "skrivene Hrvatske".

Nije potrebno naglasiti da su sve troškove snosili sami sudionici.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!