Foto Baranja 2014.

Foto Baranja 2014.

foto baranja2

Članovi Fotokluba Valpovo su 12. travnja 2014. organizirali foto radionicu pod nazivom "Baranja 2014". Ideja sudionika bila je nastaviti projekt HFS "Skrivena Hrvatska" i ujedno obilježiti "Dan planeta Zemlje" (22. travnja).

Polazak je bio prije svitanja ispred Doma tehnike Valpovo. Već prije je dogovorena ruta: Valpovo-Osijek-Bilje-Kopačevo-Tikveš-Zlatna Greda-Batina-Zmajevac-Suza-Kneževi Vinogradi-Kamenac-TV odašiljač-Beli Manastir-Belišće-Valpovo.

foto baranja1

Fotografi su, a bilo je sedamnaest i mladih i starih, zabilježili svojim aparatima onaj dio Baranje koji će u ovo globalizacijsko vrijeme sve više nestajati. Kolona automobila zaustavljala se na gotovo svakom fotografski zanimljivom mjestu. "Skriveni" motivi Kopačkog rita u svitanju, Tikveški dvorac i gospodarske građevine, pejzaži sa vidikovca u Batini, "Gatori" oko Zmajevca, Pustare diljem Baranje, na tisuće trsova vinove loze zasađenih oko 230 metarskog odašiljaća i još puno toga biti će jednoga dana postavljeno na izložbi fotografija.

foto baranja3

Uz ugodno druženje u "Piroš čizmi" razgovaralo se o starim baranjskim obićajima, o životinjskom svijetu i očuvanosti prirode, ali i nekim novim foto izletima. Svaki sudionik ove foto radionice još će jednom doživjeti "Skrivenu Baranju" kod odabira snimljenih fotografija, a svaka odabrana fotografija pokrenuti će prisjećanja na ovaj dio "skrivene Hrvatske".

Nije potrebno naglasiti da su sve troškove snosili sami sudionici.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events