Vijesti / Regija

Privode se kraju radovi na valpovačkom Centru kulture

Privode se kraju radovi na valpovačkom Centru kulture

VALPOVO - Privode se kraju radovi vrijedni 14,5 milijuna kuna na dugoočekivanom Centru kulture u Valpovu. Veliko zadovoljstvo tim projektom ističe valpovački gradonačelnik Leon Žulj.

bb4e8698249a7cb83dead532657015ba.jpgVALPOVO -"Centar kulture u Valpovu je projekt koji je prije izgradnje bio pripreman više godina. Pripremne aktivnosti, od rušenja starog kina do pripreme podloge preko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i pripreme projektne dokumentacije i potpisivanje sporazuma o sufinanciranju, stajale su oko 2,3 milijuna kuna, a ukupna vrijednost objekta kroz provedeni natječaj iznosi 14,5 milijuna kuna. Od te svote 10,5 milijuna kuna osigurano je iz drugih izvora: Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva - Program integralnog razvoja lokalne zajednice, do potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Osječko-baranjske županije. Preostalo su sredstva Grada Valpova", kazao je valpovački gradonačelnik Leon Žulj, zadovoljan dinamikom gradnje valpovačkog Centra kulture.

Gradonačelnik najavljuje da, nakon završetka građevinskih radova i izgradnje trafostanice, ove godine predstoji uređenje objekta i određivanje sustava upravljanja objektom, koji je trenutačno jedan od najmodernijih takve vrste u Slavoniji i Baranji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U novom Centru kulture trebalo bi se nalaziti kino, kazalište, odnosno polivalentna dvorana s 350 sjedaćih mjesta i drugi prostori koji će stvoriti pretpostavke za razvoj ostalih udruga u kulturi: posebno KUD-a Valpovo 1905., HPD-a Katančić, tamburaške sekcije, sekcije Poeta do izložbenih prostora koji Valpovu trenutačno nedostaju.

- Urbanistički gledano, uz dvorac star 700 godina, povijest i tradiciju, nalazi se moderna građevina kulturnog tipa, koja će svakako postati jedan od simbola našega grada - rekao je valpovački gradonačelnik.

TEKST: L. Aničić (Glas Slavonije) FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!