Vijesti / Regija

Valpovački Valionik opet radi

Valpovački Valionik opet radi

Vijest možda i ne bi izazivala posebnu pozornost da nije riječ o Valioniku koji nije radio više od godinu dana zbog tehničkih problema i koji je nakon ulaganja i modernizacije ponovno spreman na tržište plasirati vlastite piliće na temeljima nekadašnje kvalitete Valpova d.d., koja je na ovom području desetljećima bila bez premca.

- U Valioniku valpovačkog koncerna bila je praksa da se radi samo sezona, dakle ožujak, travanj i svibanj, te od polovice kolovoza do sredine listopada. Nova Uprava tvrtke spremna je proizvodnju protegnuti na cijelu godinu i pronaći partnere koji će kupovati piliće kako bi osigurali nesmetan rad svih 12 mjeseci u godini - najavljuje voditelj Valionika, Robert Pejak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrtka svaki tjedan želi povećavati broj izvaljenih pilića sve dok ne dostigne konačni cilj, odnosno puni kapacitet od 16.800 komada pilića tjedno. Samo ove godine u planu je proizvesti približno 450.000 komada pilića.

- Zaokružili smo cijeli proces proizvodnje, tako da uz vađenje pilića, koje se odvija dva dana u tjednu (ponedjeljak i utorak), te iste dane piliće odmah isporučujemo našim kupcima: PP Orahovici, Agronomu iz Požege, te u 14 vlastitih maloprodaja. Transport smo osigurali u dijelu naše transportne službe uz ambulantno punjenje robe, a sve se odvija pod veterinarskim nadzorom i strogim kontrolama - kaže voditelj Pejak.

Povratak kvaliteti i nova radna mjesta

Premda je tradicionalna kupnja pilića kod tzv. malih tovljača posljednjih godina bila u blagom opadanju, a građani su više kupovali u velikim trgovačkim lancima, trendovi su se počeli mijenjati i na cijenu su se ponovno vratili domaći, prirodni proizvodi, pa tako i pilići iz domaćeg uzgoja. Stanovnici Valpovštine, ali i ovog dijela Slavonije i Baranje koji su se bavili uzgojem pilića za vlastite potrebe, nikada nisu imali dvojbe kada je bilo pitanje kakve i čije piliće kupiti. PPK Valpovo sada im nudi mogućnost da se vrate tradicionalnom načinu, ali i da se povećanjem proizvodnje stvore preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta u najvećem gospodarskom subjektu Grada Valpova.

TEKST: Lidija Aničić (Glas Slavonije) / FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!