Vijesti iz Valpova

Vijesti iz Valpova

Valpovo i Antunovac dobili punionice električnih automobila

elektricna punionica auta osijek

Hrvatska elektroprivreda je danas u trajni pogon pustila ELEN punionice za električna vozila u Antunovcu (Gospodarska zona bb) i Valpovu (ulica Ive Lole Ribara bb), čime su Osijek i njegova okolica postali jedno od područja s najvećim brojem ELEN punionica u Hrvatskoj.

   

U Valpovu policija zapljenila čak sedam kila trave

marihuana-kukuruzi

Nakon što mu je u domu na valpovačkom području pronašla više od sedam kilograma marihuane, koju je uzgajao radi daljnje preprodaje, osječko-baranjska policija privela je 52-godišnjaka i izvijestila kako je riječ o najvećoj ovogodišnjoj zapljeni u ovoj županiji.

   

Kiša preplavila seoske ulice i kanale, a djeca to iskoristila za igru

zelcin djeca igra SiBhr 1

Nakon jučerašnje obilne kiše koja je preplavila većinu Zelčina, najmlađi stanovnici tog malog sela u okolici Valpova iskoristili su  vremensku nepogodu za ono što djeca najbolje znaju - igru. Ubrzo su seoski kanali i ulice postali plovni putevi i luke, a kako je to izgledalo jučer u Zelčinu pogledajte na fotografijama koje nam je poslala naša čitateljica Melisa.

FOTO
   

Valpovo spremno dočekuje sredstva iz EU fondova

U petak 8. srpnja 2016. godine, za vrijeme službenog posjeta Osječko-baranjskoj županiji, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima Grada Valpova. Ključne teme o kojima se razgovaralo na sastanku bile su izgradnja komunalne i gospodarske infrastrukture na području Valpova, EU projekti i mogućnosti sudjelovanja projekata u ITU mehanizmu.

   

Valpovo slavi Dan grada [PROGRAM]

Valpovo slavi  Dan grada [PROGRAM]

Grad Valpovo i ove je godine pripremio bogat program kojim će obilježiti svoj dan (8. prosinca).

   

Policajka i valpovački bećar suočili se na sudu

Priča o bećaru Branimiru iz Valpova kojeg je policajka tužila jer je na povorci foklornih skupina ovog ljeta u Valpovo otpjevao "Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi... Što j' u pjesmi, to se pjevat smije, lud bi bio 'ko bi zamjerio'", dobila je nastavak izravnim sučeljavanjem na sudu.

   

Policija podigla još jednu optužnicu protiv mladića iz Valpova zbog pjevanja bećarca

Policija podigla još jednu optužnicu protiv mladića iz Valpova zbog pjevanja bećarca

Dosta prašine i rasprave u javnosti digla je vijest o podizanju prekšajne prijave protiv 24-godišnjeg Branimira z Valpova zbog pjevanja bećarca.

   

Zbog pjevanja bećarca dobio prekršajnu prijavu!

becarac

24-godišnji Branimir Čolaković iz Valpova mogao bi ući u anale hrvatskog pravosuđa. On je naime, 28. lipnja sudjelovao na manifestaciju Ljeto valpovačko, gdje je u povorci folklornih skupina, zajedno sa ostalim članovima HKUD-a Valpovo 1905, zapjevao bećarac  'Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi... Što j' u pjesmi, to se pjevat smije, lud bi bio 'ko bi zamjerio'.

   

U Valpovu otvoreno igralište za djecu i osobe s posebnim potrebama

Monikono valpovo

Jučer  10. srpnja u Valpovu na Vijencu Hrvatske Republike, a na inicijativu policije i Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „MI“ iz Valpova, uz potporu Grada Valpova i Županije osječko-baranjske otvoreno je igralište za djecu i osobe s posebnim potrebama.

VIDEO
   

Završena obnova valpovačke obilaznice

Obilaznica valpovo

Nakon izvedenih radova obnove kolničke konstrukcije u duljini od 5430 metara u promet je puštena valpovačka obilaznica, odnosno državna cesta D34.

   

Dan grada Valpova [PROGRAM]

valpovo495

Jučer je započeo program obilježavanja Dana grada Valpova. Do 10. prosinca organizirane su brojne svečanosti i priredbe, a središnji je dio Svečana sjednica Gradskoga vijeća u ponedjeljak 8. prosinca na kojoj će se dodijeliti najviša gradska javna priznanja zaslužnim građanima i institucijama.

   

Mali Valpovčani oslikavali kišobrane

Mali Valpovčani oslikavali kišobrane

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Gradska knjižnica i čitaonica uspješno su proveli likovnu radionicu „Kišobrani maštom oslikani“. U dvorištu Gradske knjižnice pod kestenom koji je naizmjenično sudionike štitio od sunca ili kiše, stotinjak je sudionika radionice veselim bojama oslikalo tridesetak kišobrana. Kistovi i boje unijeli su veselje među najmlađe sudionike iz dječjih vrtića, i različite uzraste osnovnoškolaca, ali i među starije sudionike, koji su svojim iskustvom pomagali malim slikarima.

FOTO
   

Astronomi iz Anonymusa u Francuskoj

anonymus 03

Astronomi iz Astronomskog društva Anonymus ove su godine posjetili Međunarodnu meteorsku konferenciju koja se održavala u mjestu Giron u Francuskoj od 18. do 21. rujna.

   

Valpovčanka dragovoljno policiji predala marihuanu i zaradila kaznenu prijavu

Valpovčanka dragovoljno policiji predala marihuanu i zaradila kaznenu prijavu

Osječko-baranjska policijska uprava u današnjem priopćenju izvjestila je jadvnost da provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja  da je 45-godišnja Valpovčanka počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

   

Stranica 1 od 5

57°
14°
°F | °C
Vedro
55%
Uto

47 | 72
8 | 22
Sri

53 | 76
11 | 24
Čet

56 | 79
13 | 26
Pet

47 | 75
8 | 23

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Ponuda poslova