Vijesti / Ostalo

Direktan vlak Županja - Osijek

Direktan vlak Županja - Osijek

Hrvatske su željeznice, naime, uvele dvije izravne linije na relaciji Županja - Osijek na kojima putnici više ne moraju u Vinkovcima, po dva sata kao do sada, čekati radi presjedanja u vlak kako bi stigli do svoga odredišta.

Prvi vlak za Osijek sa županjskog željezničkog kolodvora kreće u ranu zoru, u 4,50 sati, i njime se, doznajemo, uglavnom služe građani koji moraju na pregled u bolnicu ili nešto drugo obaviti u Osijeku, dok se vlak koji iz Županje kreće u 20,04 sati može nazvati “studentskim”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Svaka čast HŽ-u što su uveli tu liniju koja je kao stvorena za nas studente. Cijelu nedjelju sada možemo biti kod kuće i navečer krenuti k Osijeku. Do sada smo muku mučili kako se vratiti jer vikendima ni jedan autobus ne vozi za Osijek, a vožnja vlakom trajala je i po nekoliko sati i svaka nam je nedjelja uglavnom bila izgubljena u prijevozu. A pravi je pogodak i to što vlak iz Osijeka za Županju kreće u 19,40 sati, tako da sada mogu ostajati na predavanjima koja imam petkom poslijepodne - priča studentica Ana.

Kao još jednu prednost putovanja vlakom ističe i činjenicu što studentska karta od Županje do Osijeka stoji samo 26 kuna. No, i ona za ostale putnike skuplja je samo 11 kuna, što je mnogo jeftinije u odnosu na autobusnu kartu, za koju u jednom smjeru treba izdvojiti čak 80 kuna.

Autobusom samo ujutro

Građani s kojima smo razgovarali negoduju zbog voznog reda autobusa na relaciji Županja - Osijek. Naime, prvi autobus kreće u 5,45, a drugi, ujedno i posljednji koji radnim danom prometuje do Osijeka, 5 minuta kasnije

TEKST: M. Lešić Omerović (Glas Slavonije)

FOTO: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!