FOTO: Prosvjed 'Vukovar nikada neće biti Bykobap'

FOTO: Prosvjed 'Vukovar nikada neće biti Bykobap'

Tijekom prosvjednog skupa, koji je u organizaciji Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata održan na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske pod nazivom 'Vukovar nikada neće biti Bykobap', od Vlade je zatraženo da donese odluku o odgodi primjene dvojezičnosti u Gradu Vukovaru, a od Hrvatskog sabora izglasavanje moratorija od 20 godina na primjenu dvojezičnosti u tome gradu.

"Inače ćemo krenuti u osnivanje organizacijskog tijela pod nazivom Nacionalni obrambeni pokret usmjeren na rušenje ove sadašnje vlasti svim demokratskim sredstvima. U njega ćemo uključiti sve organizacije civilnog društva, sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i sve ostale koji imaju iste težnje kao mi. Udruga ratnika u pet do 12 upozorava hrvatsku vlast da se ne igra s Domovinskim ratom, da se ne igra s mrtvima koji su dali svoje živote za domovinu jer će gadno proći, kao četnici 1991. godine", istaknuo je organizator prosvjeda Petar Janjić Tromblon.

Tromblon je naglasio kako u državnom zavodu za statistiku možete saznati da u Vukovaru danas živi 20.145 Hrvata i 6.109 Srba, što je 22 posto.

- Odakle su ta gospoda izvukla da u Vukovaru živi 34 posto Srba!? - vikali su okupljeni branitelji. Dodaju kako ćirilica nema što raditi u gradu heroju.

Prosvjednici su poručili kako u Vukovar mogu turski, kineski i japanski, ali ćirilica nikada. Vladi su poručili kako hitno treba ispuniti njihove zahtjeve inače će krenuti u rušenje vladajuće strukture.

Tekst: SiB.hr
Foto: D.Švob/SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota