Vijesti / Ostalo

FOTO: Prosvjed 'Vukovar nikada neće biti Bykobap'

FOTO: Prosvjed 'Vukovar nikada neće biti Bykobap'

Tijekom prosvjednog skupa, koji je u organizaciji Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata održan na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske pod nazivom 'Vukovar nikada neće biti Bykobap', od Vlade je zatraženo da donese odluku o odgodi primjene dvojezičnosti u Gradu Vukovaru, a od Hrvatskog sabora izglasavanje moratorija od 20 godina na primjenu dvojezičnosti u tome gradu.

"Inače ćemo krenuti u osnivanje organizacijskog tijela pod nazivom Nacionalni obrambeni pokret usmjeren na rušenje ove sadašnje vlasti svim demokratskim sredstvima. U njega ćemo uključiti sve organizacije civilnog društva, sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i sve ostale koji imaju iste težnje kao mi. Udruga ratnika u pet do 12 upozorava hrvatsku vlast da se ne igra s Domovinskim ratom, da se ne igra s mrtvima koji su dali svoje živote za domovinu jer će gadno proći, kao četnici 1991. godine", istaknuo je organizator prosvjeda Petar Janjić Tromblon.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tromblon je naglasio kako u državnom zavodu za statistiku možete saznati da u Vukovaru danas živi 20.145 Hrvata i 6.109 Srba, što je 22 posto.

- Odakle su ta gospoda izvukla da u Vukovaru živi 34 posto Srba!? - vikali su okupljeni branitelji. Dodaju kako ćirilica nema što raditi u gradu heroju.

Prosvjednici su poručili kako u Vukovar mogu turski, kineski i japanski, ali ćirilica nikada. Vladi su poručili kako hitno treba ispuniti njihove zahtjeve inače će krenuti u rušenje vladajuće strukture.

Tekst: SiB.hr
Foto: D.Švob/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!