Vijesti / Ostalo

Apel majke: Do polovice veljače mora skupiti 7000 eura za zdravlje svoga djeteta

Apel majke: Do polovice veljače mora skupiti 7000 eura za zdravlje svoga djeteta

Samohrana majka Spomenka Špoljarić koja se brine o dvoje djece, šestogodišnjem sinu Matiji i desetogodišnjoj Eni treba vašu pomoć. Matija boluje od vrlo rijetke anomalije mozga.
matijaiena
Termin operacije za koju je potrebno 7 000 eura očekuje se polovinom veljače u SAD-u. Njezin apel za pomoć prenosimo vam u cjelosti:

[blockquote] Poštovani,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

moje ime je Spomenka Spoljarić. Samohrana sam majka šestogodišnjeg Matije i desetogodišnje Ene. Matija je rođen sa vrlo rijetkom anomalijom mozga koja je uzrok terapijski rezistentne i progresivne epilepsije. Matija je do sada imao četiri operativna zahvata u Njemačkoj kojima mu je spašen život, ali nisu zaustavljeni epileptični napadaji, koji mu i dalje izuzetno narušavaju zdravlje i koče dalji razvoj. Stoga smo presretni što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odobrio liječenje i operaciju u Americi u jedinoj bolnici na svijetu koja može zaista pomoći - Case Western Reserve University Hospital u Clevelandu, USA. Očekivani termin je u drugoj polovici veljače. Međutim, razlog zašto Vam pišem ovo pismo je što HZZO ne snosi prateće troškove. Oni uključuju troškove viza, putovanja i boravka:
- Moje kćeri, koju kao jedini skrbnik moram voditi sa sobom jer ju nemam kome povjeriti na tako dug period,
- Fizioterapeutkinje koja nam je dodijeljena jer je moje zdravstveno stanje također narušeno zbog dugogodišnje borbe s Matijinom bolešću, pa se na toliki put i uz Matijine teške epileptične napadaje ne mogu uputiti sama.

Osim toga, ona će znanje stečeno na rehabilitacijskom odjelu u Clevelandu moći primijeniti ne samo na Matiji već i na ostaloj djeci s poteškoćama u razvoju, s kojima provodi svakodnevnu rehabilitaciju. Te troškove trebala bih snositi sama, a zbog Matijinog višegodišnjeg liječenja i plaćanja svakodnevnih rehabilitacijskih terapija to nisam u mogućnosti.

Troškovi karte po osobi su cca 1000 EUR tj. 4000 EUR ukupno (u zavisnosti od datuma i leta) Troškovi viza su 250 EUR. Troškovi smještaja za kćerku i fizioterapeutkinju su 2000 EUR (za mjesec dana minimalno). Ukupno cca 6000-7000 EUR. [/blockquote]

Broj žiro računa:

SPOMENKA ŠPOLJARIĆ
Zagrebačka Banka 2360000-3238819451

Izvor: Baranjamedija.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!