Vijesti / Ostalo

VIDEO: Svi radnici Uljare od sutra prosvjeduju u Zagrebu

VIDEO: Svi radnici Uljare od sutra prosvjeduju u Zagrebu

Vlada je bez obrazloženja odbacila ponuđeni prijedlog rješenja za spas Uljare i cijeli slučaj vratila na početak, pa su zaposlenici i sindikat odlučili ujutro krenuti put Markova trga.
Prosvjed su najavili za 11 sati i ostat će sve dok se ne iznađe pozitivno rješenje za Uljaru, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare.
Sutra će po prvi puta u 70-togodišnjoj povijesti biti zaustavljena proizvodnja u čepinskoj uljari. Svih 200 radnika rano ujutro će s 4 autobusa krenuti put Zagreba. Na Kaptolu će ih dočekati 200-tinjak sindikalnih kolega te će se svi skupa uputiti prema Markovom trgu. Mirnim prosvjedom hrvatskoj će Vladi poručiti da ih je opet i ponovno izigrala.

Pregovori s državom, kao većinskim vlasnikom, traju već tri godine i sve smo opcije mirnog rješavanja problema iscrpili, ističu u Sindikatu. Na sutrašnjem prosvjedu u Zagrebu zatražit će hitan sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor.

Ni kriva ni dužna, tvornica je već više od 2 mjeseca u blokadi zbog 52 milijuna kuna duga IPK, svojega većinskoga vlasnika koji je, opet, u vlasništvu države. Radnici rade bez plaće, HEP prijeti isključenjem struje, u postupku je ovrha nad udjelima.
Zaposlenici smatraju kako su izigrani, jer su sve tvrtke iz nekadašnjeg sustava IPK Osijek rješavale svoje probleme na način da su sve dugove navalile na leđa IPK Tvornice ulja Čepin. Traže hitnu deblokadu računa i poštenu i fer privatizaciju.

Čepinska uljara jedini je prerađivač uljarica u Hrvatskoj. Radnici i sindikat sa svoje će strane učiniti sve da tvornica ne završi u stečaju, a potporu im pruža i Osječko-baranjska županija.

VIDEO:
{youtube}3Ec6l_6DWes{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!