Vijesti / Ostalo

Apel za pomoć udruge '9 života'

Apel za pomoć udruge '9 života'

Udruga, vrlo prikladnog imena - „9 života“, koja skrbi za napuštene mačke grada Osijeka (liječenje, udomljavanje, sterilizacija/kastracija) trenutno na svojoj srkbi ima 20-tak smještenih mačaka, čiji se broj iz dana u dan sve više povećava, te nebrojenu količinu napuštenih uličara o kojima skrbi.

Udruga, vrlo prikladnog imena - „9 života“, koja skrbi za napuštene mačke grada Osijeka (liječenje, udomljavanje, sterilizacija/kastracija) trenutno na svojoj srkbi ima 20-tak smještenih mačaka, čiji se broj iz dana u dan sve više povećava, te nebrojenu količinu napuštenih uličara o kojima skrbi.

To je zadatak koji smo samoinicijativno preuzeli na sebe i nitko nas na to zapravo ne tjera. Nitko i ništa, osim prevelikog osjećaja empatije i idealističkih ciljeva i nade u bolju i suosjećajniju budućnost i odnos naših građana prema svojoj okolini, prvenstveno onima koji nemaju svoj glas i nastaju i odlaze posve tiho, nečujno, neprimjetno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz sada već, jednogodišnji rad, borimo se svim sredstvima za promjenu svijesti, u skladu s modernim društvom u kojem živimo. Vjerujemo da su postojanjem ove udruge, kao i nekih drugih, vidljivi pomaci na našim ulicama, u našim parkovima, među našim ljudima. No došli smo do linije kada se osjećamo usamljeno i trebamo da nas se pogura u onome za što se zalažemo, u što vjerujemo – a to je milosrđe i pomoć napuštenim bićima koja žive na ulici i koja usprkos tome što god prolaznici ili malodušnici mislili o njima, nisu sretni, nisu zbrinuti i nisu uvijek dobro.

Dakle, potrebna nam je medijska podrška vezano uz udomljavanje napuštenih mačjih bića, kako bi informacija o nama, našem radu i našim štićenicima došla na sve dostupne adrese i kako bismo brže i efikasnije udomili napuštene mace i prikupili sredstva za sprečavanje nekontroliranog razmnožavanja i porasta populacije uličnih mačaka koja se potom većinom riješava starim, brutalnim i iznimno bolnim načinima – poput trovanja i drugih sredstava usmrćivanja. One koji ne vjeruju u kastraciju i sterilizaciju pozivamo da provedu jedan dan na terenu i posjete neka hranilišta i vide glad, bolest i tugu na njemu, te naše prepune domove i volontere koji rade 24 sata na dan.

Nadalje, Udruga nema stalna financijska primanja, njezini volotneri ne primaju plaću za to što čine i Udruga nema azil. Postoje jedino tzv. „kućni azili“, koji su uvijek prepuni. Svaka prostorija u kući je sklonište za barem jednu ozlijeđenu ili napuštenu mačju dušu. Nepotrebno je reći koliko je vremenski potrebno, i koliko se volje i snage zapravo ulaže u takva djela. Unazad nekoliko dana stanje je postalo kritično -  gotovo da smo u potpunosti ostali bez sredstava za ono najnužnije -  hranu, stoga molimo sve one koji nam mogu pomoći donacijama u hrani – bilo koje vrste (za odrasle i za male mačke) i pijesku. Zahvalni smo makar i na jednoj konzervi.
Svi voljni, mogu kontaktirati Marinu Hunjadi – predsjednicu Udruge - putem telefona 091 512 3778 i dogovoriti isporuku donacije i usput vidjeti neke od naših štićenika, a možda razmisliti i o udomljenju kojeg.

Teške novčane prilike su nas primorale na ovaj apel, jer sav novac koji se prikuplja na štandovima, a koji su nam ujedno jedini izvor „zarade“, odlazi na podmirivanje veterinarskih troškova. Ambulante s kojima surađujemo nam izlaze u susret, ali trošak postaje sve veći i veći. Prateći naš Facebook fan page možete primjetiti i dobiti informaciju da smo u proteklih par mjeseci preuzeli nekoliko teških slučajeva koje nitko drugi nije htio ili mogao, te gdje su bile potrebne masivne terapije i komplicirane ortopedske operacije, koje su u potpunosti isušili naša i tako ograničena sredstva.

Kao Udruga, imamo i otvoren račun u Privrednoj banci Zagreb, broja: 2340009-1110475218, za one koji nam žele pomoći uplatom novčanih sredstava. Ističemo kako su naši računi, troškovi i donacije oduvijek transparentni i jasno prikazani na našim internetskim stranicama.

Na žalost, ukoliko ne podmirimo dugovanja, djelovanje Udruge „9 života“ usmjereno ka liječenju i sterilizaciji mačaka morati će, biti obustavljeno. Većina ljudi nas se sjeti prvenstveno u trenucima kada nađu napušteno mače, ranjeno i oboljelo i OČEKUJU od nas da interveniramo, da pomognemo, da preuzmemo brigu na sebe. Iako nas uvijek pogodi to očekivanje da baš mi, a nikada nitko od njih, uložimo sav svoj trud u oporavak i rad u ono u što vjerujemo, nećemo više moći raditi čak niti to. Stoga se nadamo da ćete naći barem malo prostora u Vašem mediju, kako biste nam pomogli da nastavimo dalje. Na dobrobit napuštenih bića i na našu veliku radost i volju.


Izdvojeno

Reci što misliš!